Monday, 31 October 2011

SEGMEN | Lulu Caldina Ajak Blogwalking



saje2 nak join segmen ni....
sape taw.. dengan join segmen ni.. trafik akan bertambah...
jom lah kita join....
mudah jerk.....


kalau nak join tekan sini. ------------------> SEGMEN

p/s: alang-alang.. follow r blog ni... hohoh

TARIKH TUTUP JUMAAT NI..: 4/11/2011 JAM 2 PETANG..



MAKAN UNTUK HIDUP vs HIDUP UNTUK MAKAN...


rasa-rasa korang penting ke makan..??
hohoho.. mesti lah..
untuk dapat tenaga.. mesti kena makan..
kalau tak makan... macam mana kita nak lakukan aktiviti harian kan..
tol tak kawan-kawan.. hohohohoho

makan penting.. tapi makanan yang macam mana...??
of coz lah makanan yang seimbang..
tapi kita... nampak yang sedap jerk..
semua kita bedal..... asalkan perut kenyang, hati pon senang.. hohoh

tapi di Malaysia.... hohoh...
penduduknya ramai yang dapat penyakit sebab terlebih makan...
kenapa boleh jadi macam tu....??
sebab kita tamak.... semua benda kita nak makan, nak rasa....
dalam pemakann, jangan membazir.... makan sekadar yang perlu....
membazir amalan syaitan.....
kau nak kawan dengan sayaitan ke..??? jadi kita tak yah lah membazir.....
cuba kita tengok dan renungkan..
di Somalia.... berjuta yang mati kebuluran sebab ape....
sebab tak de makanan....
jadi kita bersyukur lah.... sebab banyak makanan....

kadang-kadang kita tak dapat makanan sehari je....
merungut dah macam-macam......
kalau bulan puasa tu.. cuba kita perhatikan waktu nak berbuka..
bermacam-macam jenis makanan ade....
itu namanya pembaziran.....
makan sekadar perlu...
amalkan satu perinsip ni....

"makan untuk hidup" bukan lah "hidup untuk makan".

semmmppooiiii jeeerkkkk.... :)



ARTIS PAKAI TUDUNG DI JOM HEBOH KELANTAN..??



best ke pergi jom heboh.....??
tapi jujo cakap lah.. aku tak pernah pergi pon....
memang tak pernah.... hohohooh....
mesti syok kan.. macam-macam ada....

baru-baru ni jom heboh tu diadakan di kelantan...
ramai artis-artis datang......
peminat pon datang lah serbu..
nak otograf.... hohoh...
otograf aku korang nak tak...??? hahahhhaa

alhamdulillah....
sampai jugak jom heboh ke negeri kelantan tu....
tetapi kat situ.. konsep yang diamalkan berlainan berbanding konsep di negeri lain..
konsep yang dilakukan adalah "cegah maksiat dari berleluasa"
kenapa negeri lain tak lakukan macam ni...

tengok gambar-gambar di atas....
artis pon bertudung..
tapi kenapa bertudung kat sini jerk....
kat tempat lain...???

kalau boleh.. kat tempat lain pon macam ni je lah...
dan kalau boleh lagi... jangan dalam jom heboh jerk...
kat mana-mana pon...
manis kalau bertudung dan tutp aurat...
Allah dah tentukan segala galanya.....
segalanya lengkap.... de hikmah segala yang disuruh.. de kebaikan semuanya..


ANTARA KAWAN DENGAN SAHABAT...

assalamualaikum....
pe khabar hari ni..???? korang sihat tak....
straight to the point terus lah....
aku nak ceritakan tentang sahabat...
ape beza sahabat dan kawan......

bagi aku,... kawan ni teman bila kita perlu je,....
bila kita senang die ade r....
tapi sahabat.....
bg aku, sahabat ni, waktu susah senang mesti die ade dengan kita...
melainkan die ade emergency... memang lah tak de waktu kita susah..
hohoh... kawan kita senang nak cari... tapi sahabat..???

kita selalu dengar kawan makan kawan....
tapi pernah dengar sahabat makan sahabat..
tak ade kan.....
semalam, aku tak boleh tido....
aku memang teringat kat arwah sahabat aku ni...
tak tahu lah kenapa... die baik sangat dengan aku or sape-sape aje lah
tiba-tiba aku teringat kat die semalam...
sedih beb... Allah ambik die terlalu awal...
tapi aku redha.... ajal maut Allah tentukan...
aku hanya mampu sedekahkan ape yang patut..
semalam aku sebelom tido aku mengaji n buat lah ape yang patut..
semalam sebelom tido, aku mengaji lah dulu.. sedekah ape yang ptt...
bagi aku.. dengan mengaji tu pon dapat tenangkan fikiran....
hati rasa tenang je... baru aku boleh tido....

wahai sahabatku....
aku sentiasa doakan semoga kau sentiasa dipermudahkan segala urusan di sana..
semoga roh kau dicucuri rahmat....
semoga roh kau aman dan tenang.....
aku hanya mampu hulurkan doa......
bagi aku.. kau lah sahabat yang terbaik pernah aku ada....
kau dah banyak menagajar aku erti persahabatan....
kau lah sahabat aku dunia Akhirat....


KENAPA NAK KAHWEN LARI..??


assalamualaikumm.....
salam sejahtera kepada reader semua....
pembaca semua ni ade yang dah kawen...???
huhuh...
mesti syok kan berumah tangga.....
ade orang yang akan jaga kita... ade tempat untuk kita luah smethg..

tapi macam mana pula dengan kaweh lari......???
ibu bapak restu ke.....???
kalau kita cakap ibu or bapak kita restu.. kenapa kita nak kahwen lari...
sebab dah terlanjur ke...??
pandai buat.... pandai lah tanggung....
boleh setel masalah ke kalau kahwen lari..
mungkin lagi memmberi masalah ade lah.....
sendiri jawab lah.......
bagi aku kan.. menyusahkan jerk kawen lari..

besenye kalau yang kawen lari ni....
mesti g siam.... sebabnya pulak family tak restu...
kalau family tak restu.. tak yah lah kawen...
sanggup ketepikan keluarga untuk dirikan rumahtangga....
boleh ke macam tu.... ibu bapa yang melahirkan kita....
ibu bapa juga yang menjaga kita dari kecil...
jadi kenapa kalau nak dirikan rumah tangga mesti ketepikan family...??
dah besar sangat.. boleh buat keputusan sendiri...
ape-ape pon confirm kita nak cari family punya....
tanpa keluarga, sape lah kita....
nak kawen tu... mintak lah restu ibu bapa.....
janganlah mengda ngada nak lari ke siam...
tak guna pon...
berkekalan ke...???? tah lah.... sendiri pikir lah.....
eumm
pape pon......
semmmppoooiii jeeerkk.... :)



Sunday, 30 October 2011

JANGAN SAMPAI KENA ROGOL...

baju mahal..???? huyyyoo..... cukup kain ke..??
nak tunjuk dada..???? besar ke dada ko....??
tak lah.. bukan nak tunjuk dada..... tapi trend...
trend ke sayang.....?? tengkorak hang....

kau rasa buah kau besar ke...??
pakai baju kurung lagi lawa lah.....
tak lah mahal sangat.. kain pon cukup..
ini tidak.. baju mahal.. tapi kain sikit jerk.....
losyen ape ko pakai.... kalis matahari ke.. baju tak cukup kain..
confirm kena pancaran cahaya matahari... tapi tak pe.. ade losyen...
losyen ko pakai tu boleh kalis api neraka ke..??

aku tahu kau punya betis lawa.... putih, gebu...
tapi tak payah lah pakai kain nak berbelah sangat....
kau nak tunjuk kat sape.... nanti kena rogol salahkan orang lain plak...
padahal cara pemakaian kau yang menjadi punca orang nak rogol...
haiiiyyyaa...... pikir dulu maaaa.....
baju nipis nampak tali bra....
huh... semua tergamam tengok.. huyyooo.... pakai bra pink...
kau memang nak tunjuk bra ke...?? aku tahu lah ko beli tu yang mahal punya...
tapi.. tak yah lah nak menunjuk sangat k sayang..... :)...



KAIN KAPAN JUGAK KO PAKAI NANTI..!!!

assalamualaikum pembaca semua...
pe kabar..??
sihat ler hendaknya....

kali ni aku nak cerita sempoi jerk......
de sorg mamat ni.. tahu lah die tu berduit....
berlagak giler..... kat dunia ni tak kemana lah kalau berlagak...
ade duit.. tapi hutang banyak tak pandai nak bayar baik tak payah lah...
ko ingat aku heran ke ko bajet-bajet dengan baju mahal ko...
kalau aku ade duit pon.... tak tringin aku nak beli baju mahal...
baju ekspo je sudah... jimat duit aku...
baju mahal pon, muka ko macam tu jugak....

orang lain yang kaya.. perangai tak macam ko pon...
tolong ler.. cermin sikit diri tu.....
ko kaya...?? semayang entah ler.....
sebab time kluar dengan ko... memang ko tak solat pon.....
baju yang ko pakai tu ko rasa hot lah...
member ko sendiri pon de cerita kat aku yang ko tu berlagak giler sioot...
ko pakai baju lawa pon.. mahal mana pon...
mati nanti ko pakai kain kapan macam aku gak...
ko tak tempah pon kain tu... tapi ko kena pakai yang tu jugak...
kain cotton tu lah jugak yang ko pakai
atas muka bumi Allah ni.. kalau ko berlagak sekalipon tak kemana lah...
rumah ko besar..??? kubur jugak ko masuk..
pikir lar sebelom nak berlagak tu....


KENAPA mesti guna lazer...!!!

assalamualaikum....
demam bola dah habis kan...
amacam semua... pasukan pilihan anda menang ke ta..??
menang atau kalah.. biasa lah tu.. adat bertanding...
yang menang akan menang.. yang kalah.. berusaha dan cubba lagi...

aku cuma pelik satu perkara.....
dulu kita kecoh pasal penggunaan lazer..... waktu AFF suzuki dulu...
penjaga gol kena suluh dengan lazer.....
tapi kita....
dalam liga malaysia pon,... tempat sendiri tu...
kenapa mesti nak gunakan lazer....
untuk menangg.. mesti dengan usaha....
kalau main btol-btol... berusaha keras.. insyaAllah menang..
tak perlu kita gunakan lazer untuk mengganggu pemain..
itu menipu namanya.....
ok.... itulah saja entry pendek dari saya...
beb, nak lakukan sesuatu atau untuk berjaya.. usaha tu penting..
kalau nak menang menipu... ibarat menipu diri sendiri..

pikir pikirkan...
semppooiiii jeeerrkk...!! :)




Thursday, 27 October 2011

NAK RM100 . . ??

HOHO.. assalamualaikum... nak update laju-laju..
hahhha.....
bagi yang laki, amacam g solat jumaat dengar khutbah tak....
kali ni nak cerita somethng r..
waktu solat jumaat tadi... tengah tahiyat akhir ni.. ade dah motor atau kereta yang berbunyi..
tapi tak kisah lah tu.. hal korang... solat ke tak.. nasihat pon tak guna kalau tak nak dengar..

aku bukan nak bercerita pasal tu sebenanya...
aku nak bercerita tentang saf dalam solat...
saf depan banyak gila kosong.. kenapa tak nak penuhkan..
boleh plak die tunggu orang sebelah die tu pergi ke depan...
last-last ada ajk masjid dr belakang menjerit suruh penuhkan... baru lah terhegeh-hegeh..

tuan-tuan.. kalau lah di masjid tu ade tawarkan sape berada saf awal sekali, dapat rm100..
cnfirm ramai berebut dan makin belakang makin sedikit jumlah wang....
cnfirm ade yang sanggup bertumbuk atau datang awal semata-mata untuk duduk di saf hadapan..
kan3...

kita pikir-pikirkan lah sama-sama.. kalau kamu tahu betapa besarnya ganjaran orang yang berada di saf hadapan.. nescaya kamu akan berebut-rebut....

seemmmppoooiiii jeerrkkk...!! :)



LELAKI LESBIAN . .??

lelaki lesbian ke..??
bukan ke lesbian ni unutk perempuan yang lakukakn seks sejenis,... huuhh
giler ke ape suka sejenis... hahhaa
plik dowh kalau ade status lelaki lesbian..
sejarah tu.. tak penah lagi aku dengar...

saje jerk buat tajuk macam tu.. baru lah orang nak usya kita punya entry.. padahal tak de kaitan pon....
tu salah satu nak menarik minat pembaca...
tengok tajuk jerk dah gempak...
kan3....

heheheh... sempoii jeerkkk.... :)

tak de pape pon sebeenanya.. just nak gtaw.. kalau nak buat entry tu.. kalau entry tu tak berapa best kan.. cara die buat tajuk entry tu kaw2... kasi gempak...
selamat mencuba...



BAHAYA CINTA NAFSU~

CINTA itu adalah anugerah daripada Allah kepada semua makhluk ciptaannya. Allah menciptakan segala sesuatu itu secara berpasangan-pasangan (lihat Surah Ar-rum ayat 21) iaitu lelaki dengan perempuan dengan tujuan agar mereka saling mengisi kekurangan dan kelebihan di antara mereka yang pada akhirnya akan tumbuh cinta dalam hati mereka.

Cinta dapat membawa keberkatan jika kita boleh mengarahkannya ke jalan yang diredai oleh Allah s.w.t, tetapi cinta juga boleh membawa kepada petaka, malah menjerumuskan kita ke lembah kemaksiatan dan jauh daripada norma Islam.
Bercinta janganlah mengiku nafsu semata, tetapi ia perlu berasas kepada agama dan batas Islam. Cinta nafsu adalah cinta yang tidak mengikuti aturan Islam. Ia bebas berbuat apa saja.

Ada beberapa kerosakan akibat cinta nafsu ini. Pertama, lupa mengingati Allah kerana mereka lebih sibuk mengingati makhluk-Nya yakni orang yang dicintainya.
Contohnya jika dia lebih kuat mengingati Allah, insya-Allah mengingati makhluk pasti terkendali. Tapi jika lebih kuat mengingat makhluk-Nya maka mengingati Allah akan dikalahkan. Kedua, melupakan agama. Tiada orang yang paling mensia-siakan agama dan dunia melebihi orang yang sedang dirundung cinta nafsu. Ketiga, mengundang bahaya. Bahaya dunia dan akhirat lebih cepat menimpa kepada orang yang dirundung cinta nafsu melebihi kecepatan api membakar kayu kering.
Ketika hati berdekatan dengan orang yang dicintainya secara buta itu, ia akan menjauh dari Allah s.w.t. Jika hati jauh daripada Allah, semua jenis bahaya mengancam dari segenap sudut kerana syaitan sudah menguasai dirinya. Cukuplah dengan fakta masalah perzinaan dan penularan penyakit seksual berlaku dalam dunia hari ini. Begitu juga dengan gejala buang bayi yang tidak berdosa amat menggerunkan. Keempat, syaitan akan menguasai. Jika kekuatan syaitan menguasai seseorang, ia akan merosakkan akalnya dan memberikan rasa was-was.

Akal kadang-kadang sudah tidak terkendali ibarat seperti meletakkannya di kepala lutut. Padahal yang paling berharga bagi manusia adalah akalnya yang membezakannya manusia dan haiwan.

Jadi jangan hairan jika ramai yang terjerumus melakukan maksiat kerana fikiran mereka menjadi singkat. Apa yang sentiasa mereka fikirkan adalah hawa nafsunya iaitu mahu sedap dan seronok saja.

-via status kawan-

kesimpulannya.... kalau nak bercinta, biarlah berada di landasan yang btol... bukan hanya kerana nafsu, seronok.. seronok 5 minit.. tapi bahayanya berminit minit....

kita pikirkan sama-sama...

ssseemmppooii jeeerrkk....!! :)








JALAN KE NERAKA ATAU SYURGA..????

ASSALAMUALAIKUM...
kali ni nak menceritakan peringatan kepada kaum wanita..
bukan apa... kaum hawalah yang paling ramai berda di dalam neraka...
perkara simple tapi di remeh-remehkan....

di akhirat nanti.. urusan pertama yang di tanya adalah tentang solat.. sempurna dah ke..??? dan urusan suaminya.. kita jalankan tanggungjawab terhadap suami ke..?? pikir lah sendiri...
apabila wanita tu lari dari rumah suaminya, tak diterima solat melainkan wanita tu balik semula dan mintak maaf... nampak simple kan... tapi.. ego tu tak yah tinggi sangat lah..
apabila wanita ni pakai bau-bauan(minyak wangi lah tu).. then lalu depan lelaki bukan muhrim.. pastu lelaki tu tercium bau tu.. maka tu adalah perempuan zina... dan mata yang memandang adalah zina...<----sumber dr ustaz kat masjid.... buat pe kita nak pakai wangi sangat.. nak menarik perhatian lelaki..?? confirm lah kan...
mana-mana wanita yang bermasam muka menyebabkan suaminya tersinggung... Allah murka beb.. kecuali kalau mereka ni senyum balik pada suaminya....
wanita yang menyakiti suaminya dengan lidahnya.. di hari akhirat nanti lidahnya jadi panjang 70 hasta.. then diikat di belakang lehernya... so, kata-kata kita kena jaga... nampak simple..


Tiga golongan dari umatku akan mengisi neraka jahanam selama 7 kali umur dunia. Mereka itu adalah

a Orang yang gemuk tapi kurus
b. Orang yang berpakaian tetapi telanjang
c. Orang yang alim tapi jahil

badan gemuk, sihat.. tapi ibadat die.....??
orang ni ade baju, pakaian.. tapi aurat die, agama die..??
orang ni alim, ulama'... tapi kadang-kadang utk kepentingan die, yang halal pon jadi haram..

pikir lah sama-sama....... renung-renungkan danselamat beramal.....

seeemmmppoooii jeerrrkkkk...!! :)











WANITA.. NAK CANTIK TAK..???

assalamualaikum pembaca semua..
apa khabar..??
sekadar hendak berkongsi petua...
kita renung-renugkanlah bersama.....

kalau kita nak bibir kita lawa, cantik, menawan.. bukan dengan mencarut bagai.. tapi dengan ucap kebaikan.....
nak dapat bentuk badan yang langsing.. berkongsilah makanan dengan mereka yang kelaparan.. tak yah diet-diet.... dapat gak pahala.....
nak dapat sikap yang baik.. jalan lah dengan ilmu pengetahuan... confirm ko tak berjalan sorang.. manusia ni jauh lebih baik ciptaan bebanding yang lain.. kena sentiasa berUbah atau perbaharui semula....
kecantikan wanita bukan dari pakaiannya.. bukan pada bentuk tubuh.. tapi pada akhlaknya.. muka lawa, aurat tak tutp baik tak yah lah......

kita sama-sama renugkan....
perkara simple jangan di komplekskan......

sempooiiii jeeerrrkkk....!! :)






KEJARLAH SYURGA JAUHI NERAKA.....

Barangsiapa menginginkan teman, cukuplah Allah menjadi temannya.

Barangsiapa menginginkan kekayaan, cukuplah qana’ah menyertainya.

Barangsiapa menginginkan nasihat, cukuplah kematian menasihatinya.

Barangsiapa menginginkan harta simpanan, cukuplah Al-Quran menjadi barang simpanannya.

Barangsiapa yang tidak cukup dengan keempat-empat hal ini, cukuplah neraka baginya.


sekadar berkongsi dengan para pembaca semua... harap sama-sama kita dapat amalkan dan renungkan bersama...

semmppooiii jjeeerrrkkk.!! :).. jadikan hari ini lebih baik dari hari semalam..........






Wednesday, 26 October 2011

TINGGALKAN YANG NI TAK GUNA LAH HIDUP...

assalamualakum...
hohoh.. horlick...
hahhaa.. buka nak cter pasal horlick.... pembaca semua sihat..??

hari ni cuma nak suruh korang hayati statement ni....
statement pendek, mudah jerk... semua nye pandai baca kan....
aku cuma nak cakap satu jerk....

kau ade darjat or pangkat tinggi
kau bijak, cerdik, pandai
kau kaya, berharta, banyak duit
kau lah hensem, cun dan sebagainya...

-----------> kalau ade semua ni , solat 5 waktu tak cukup tak guna lah sayang....
bahagia kat dunia... akhirat..???


kita fikirkan sama-sama...

semmmpppooiii jjeeerrkkk.. !! :)






SEGMEN | Lyssa Faizureen Ajak Kenali Blogger . Jom Serbu !!



ni entry aku buat untuk join segmen.. hehehe.. menjawab persoalan yang diberikan...

nak join..?? tekan sini... -----> segmen

TENTANG AKU:~

tak de ape yang menarik pon.. aku adalah seorang yang simple...
eummm.. tah lah.. tak tahu nak cakap.. aku just suka bende yang simple je lah... cnthnya orang pakai jeans bukan main dress up... aku just sluar track sudah.. tak minat rumit-rumit ni... susah jerk... complex sangat... simple is better... aku suka amalkan prinsip.. "berpikir sebelom melakukan".. itulah aku.. tak de yang special... kalau special pon.. aku ade kembar.... kembar 3 lagi tu.. hohohoh....


KENAPA BUAT BLOG..??~

kenapa eak.. aku mulanya buat blog hanya suka-suka.. sebab bosan.. best gak menulis utk luahkan ape yang terbuku.... asyik fb jerk kan... aku tak pandai sangat it ni.. so, blajarlah.. kejap kemajuan lah katakan... hohoh... then,, dalam buat blog ni.. aku terpikir satu tujuan.. berdakwah.. ataupon senang kata.. nak nasihat org... khasnya diri aku sendiri.. kita tak perfect.. so, kita saling igt-mengingati antara satu sama lain... kan3....


SAPE MENARIK ANDA UNTUK BUAT BLOG..??~

rasa-rasa sape... of coz sahabat aku.... die menyebabkan aku tertarik.. die ade blog.. then orang lain pon ade.. jeles r aku.. haha.. orang lain dh maju... tapi aku... so aku buatlah... then aku banyak belajar dariblogger2 yang ade tutorial... then ramai gak mmber2 yang membantu aku dalam buat blog ni.... hehee...


semmpppooiiii jjeerrrkk..!! :)




SAPE LAGI YANG KO NAK KAGUM...??

assalamualaikum...
sekadar nak berkongsi dengan pembaca semua..
jom kita usya-usya sikit...
sape yang kita kagum dan agung-agungkan sangat....



kita pikir lah.. sape kita nak kagumi... islam is the way of life....

Jika kamu mengkagumi akal dan fikiran Steve Jobs...dia sudah mati.
Jika kamu suka nyanyian & tarian Michael Jackson, dia juga sudah mati.
Jika kamu kata Mike Tyson hebat, dia menangis di depan kaabah.
Jika kamu kagumi petikan gitar Sham Kamikaze, dia kini mencari keredhaan Allah.
Jika kamu dulu suka jenaka Bob Lokman, dia kini menghambakan diri untuk dihina demi Allah.
Jika dulu kamu suka berdangdut, Raja dangdut Iwan ingin menghabiskan sisa hidupnya dgn berdakwah.
Jika kamu mengkagumi kekayaan Sultan Brunei...baginda takut untuk tidak melaksanakan hukum Allah kerana bimbang apa yg ingin dijawab dihadapan Allah nanti...


Nama2 hebat yg kamu kagumi akhirnya mati. Mereka yg masih hidup pula, mereka kini amat gerun dgn Allah...

Percayalah kata Rasulullah saw, Islam akan bangkit di akhir zaman..."berdoalah kamu, kamu bukan tergolong dlm golongan yg dalam kerugian! Amin.... ayuh kita sama-sama berdoa....
kita kejar syurga Allah .....

seeemmmppoooiii jjeeerrrkkk..!! :)

KERJA KOSONG..!!


TAJUK TU BERKAITAN DENGAN GAMBAR JE... HEHHEHE



apabila ditanya tentang solat.. kita semua jawab kita bersolat.. tapi macam mana kita bersolat...?? bila ditanya tentang rukun solat.. kita masih ingat ke..?? adakah kita belajar rukun solat adalah untuk jawab exam agam islam..?? kita pikirkan balik.. kat bawah ni ade rukun solat.. mari kita kongsi sama-sama... saling ingat-mengingati...~


1 - Niat Sembahyang :
Sebenarnya memeliharakan taubat kita dari dunia dan akhirat.

2 - Berdiri Betul :
Fadilatnya, ketika mati dapat meluaskan tempat kita di dalam kubur.

3 - Takbir-ratul Ihram :
Fadilatnya, sebagai pelita yang menerangi kita di dalam kubur.

4 - Fatihah :
Sebagai pakaian yang indah-indah di dalam kubur.

5 - Ruqu' :
Sebagai tikar kita di dalam kubur.

6 - I'tidal :
Akan memberi minuman air dari telaga al- kautsar ketika didalam kubur.

7 - Sujud :
Memagar kita ketika menyeberangi titian SIRATUL-MUSTAQIM.

8 - Duduk antara 2 Sujud :
Akan menaung panji-panji nabi kita didalam kubur

9 - Duduk antara 2 Sujud (akhir) :
Menjadi kenderaan ketika kita dipadang Mahsyar.

1 0 - Tahhiyat Akhir :
Sebagai penjawab bagi soalan yang dikemukakan oleh Munkar & Nankir di
dalam kubur.

11 - Selawat Nabi :
Sebagai pendinding api neraka di dalam kubur.

12 - Salam :
Memelihara kita di dalam kubur.

13 - Tertib :
Akan pertemuan kita dengan Allah S. W. T.

Dari Abdullah bin 'Amr R. A.,
Rasulullah S. A. W. bersabda :

"Senarai di atas adalah salah satu sebab mengapa orang Yahudi / Kafir tidak sukakan angka 13 dan juga
Hari Jumaat. Itulah sebab mengapa mereka mencipta cerita yang begitu seram sekali iaitu
" FRIDAY the 13th " jika ada di kalangan kamu yang perasan!!!"

semmmppoooiiii jjeeerrrkkk..!! :)







apabila MULUT sama spesis dengan LONGKANG...

assalamualaikum.... pekabar semua reader..??
sihat ke tak hari ni... kalau tak.. hospital sentiasa menunggu pesakit.. hehe..

cuti-cuti ni adesape-sape buat kenduri tak..?? huhuh.. bese nye hujung-hujung tahun lah yang banyak kenduri.. jimat belanja... makan free lah katakan....
makanan paling aku suka dalah makanan free lah... makanan feveret tu... hoho...

tapi aku bukan nak story pasal kenduri.. aku nak cerita pasal umpat... atau gosip-gosip liar.. huhuh
mulut orang susah kita nak jaga.... kalau cakap untuk kebaikan tu ok lah.. tapi kalau yang cakap pasal keburukan tu... dah lah umpat orang.. kaw-kaw pulak tu diumpatnya orang tu.. hahha.. free jerk dapat dosa.. tanpa mengeluarkan duit pon....hohohoho.... ape kita dapat eak kalau mengumpat..??? hahhaa.. boleh menang loteri ke kalau umpat-umpat orang ni..(hahah, ade kaitan ke umpat dengan loteri.. haha).....

kita boleh pikir sendiri kan... pantang nampak salah or cacat cela orang lain.. confirm ade cerita tersebar... tak kisah larh cerita btol ke tak... umpat jugak namanya... kalau citer bohong tu namanya fitnah... daripada kita fitnah orang, baik ambik samurai tu, bunuh orang.. dosa fitnah lagi besar dari membunuh lah... jadi.. kita boleh pikir sendiri.. perkara mudah jerk... kita sama-sama pikir balik tentang diri kita ni.....

apa kejadahnya kalau mengumpat belakang ni..? kutuk-kutuk lah.. cakap depan-depan lah sayang... baru syok.. boleh berbahas.. kalau tak suka or tak puas hati.. cakap je depan-depan... tak de lah terasa sangat orang yang kena umpat.... kalau terasa, padan lah muka korang...

sama-sama kita pikir....

semmmppooiii jjeeerrrkk.....!! :)






PILIH LAH MANE YANG KO MAHU . . (-.-')

assalamualaikum...
huh.. hari ni aku penat berjalan dengan family.. pergi mane..?? pergi kuala gandah.. tempat perhilitan gajah...
best woo.... animal ni sebenanya baik n caring with each other kalau kita pandai jinakkan die.. haiwan pon sebenanya ada perasaan... tp kadang-kadang.... perangai kita.. haiwan tu tak kacau kita, tapi kita marah sampai pukul-pukul haiwan... cuba kalau orang buat kat kita... confirm kita marah kan..

tu pasal haiwan.. hari ni sebenanya bukan nak menulis pasal haiwan.. tadi, waktu nak balik.. singgah lah dekat masjid... ade tertulis.. solat berjemaah tu fardhu kifayah (macam yang tertulis kat masjid tu)... maknanya.. fardhu kifayah ni tak wajib kepada semua..... tapi kalau dalam satu kampung tu tak de sorg pon nak buat solat berjemaah... semua dapat dosa...
tapi bila saya singgah nak solat... hanya orang-orang tua jerk.. yang hanya tunggu masa jerk.. mana anak-anak muda semua..?? tak kan nak tunggu tua dulu baru nak nampak surau atau masjid... cuba kita pikir.. kalau yang tua-tua tu Allah dah panggil mereka.. sape yang nak buat solat berjemaah tu kalau bukan kita ni yang muda-muda.... tak kan nak suruh budak tadika..???

masa muda ni lah kita nak banyakkan amal ibadat... serius aku cakap.. kalau ade tawaran rm50 untuk sekali kita pergi solat berjemaah... ramai gila yang pergi... confirm penuh masjid... sampai keluar masjid pon ok... tapi tak kan nak buat macam tu.. kita solat ni kerana duit ke..??? aku cuma boleh cakap satu jerk. kalau kita kejar dunia.. kita tak akan pernah puas.. tapi kalau kejar akhirat, confirm kita puas dan rasa nak lagi...

kalau berjemaah tu.. kita tahu betapa besarnya ganjaran untuk orang yang duduk di saf hadapan,... confirm kita bertumbuk nak duduk saf depan... sius cakap... takpon kita akan datang awal untuk dapatkan saf hadapan tu.. tapi ganjaran tu kita tak nampak depan mata macam kita nampak duit.. so, kita pon meremehkan perkara tu....

beb.. duit boleh tolong ko masuk syurga ke bang..?? kita pikir... kalau kejar dunia jer sampai perkara wajib kita tinggal... tak tahu lah nak cakap mcm mana dah.. baik mati je lah... dunia ni sementara.. tak salahkejar dunia.. tapi jangan kita leka, sombong, berlagak kat muka bumi allah ni... bila-bila jerk boleh mati... malaikat datang 70 kali sehari untuk tgk kita.... cuba kalau malaikat tu datang dan cabut nyawa kita, kita tengah buat dosa, solat pon tak lagi.. padahal waktu solat nak habis dah... mcm mane tu..?? layak ke nak masuk syurga..... pikir lah beb...

kita cuma pikir satu jerkkk... kejar dunia, dapat dunia.. kejar akhirat dapat dua-dua.... mcm tu lah ibaratnya.... tanam rumput, tumbuh rumput... tanam lalang, rumput pon tumbuh skali..

semmmmmppooooiiii jjeerrrkkkk...!! :)






Tuesday, 25 October 2011

PERKARA MUDAH KENAPA JADI SUSAH..??


gambar kat atas ni adalah gambar mangsa tsunami jepun.... huh..
bersopan santun mereka kan...
beratur untuk dapatkan makanan... tapi kita...???
bila dapatrt bantuan je, berebut rebut.. macam tak cukup makan jerk....
mana tatatertib kita..?? "kesopanan dan ketatasusilaan".....

kita pikir lah sama-sama.....
bukan ape.. cuma teruja tengok rakyat jepun.. dah lah dilanda tsunami.. then beratur nak terima bantuan..... begitu beradab penduduknya..

kita leh jadi cm tu... bende mudah kalau kita buang sifat pentingkan diri..

seemmmmppooiiiii jeeerrkkk.... !! :)







TAG FROM BOBOIBOY....

The Rules

1.You must post this rule

2.Each person must post 11 themselves in their journal

3.Answer the question the tagger set for you in their post and create eleven new questions for the people you tagged to answer

4.You have to choose eleven people to tagged and link them to the post

5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER

6.No tag Back !

7.No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAG IF YOU READING THIS" YOU LEGIMATELLY (a.k.a REALLY,TRUST,WITH ALL HONEST)have tagged 11 people.



TENTANG AKU..~

-aku seorang yang simple
-tak minat bende2 yang merumitkan
-aku suka kartun conan
-suka bahasa arab berbanding english
-aku ade kembar 3 (unik kan)..
-happy go lucky.. sesiapa je leh kawan dengan aku
-tak minat marah orang or paksa-paksa someone
-suka ditegur kalau ade salah (boleh aku berubah jadi yang lebih baik)
-aku suka kucing..
-aku tak minat cakap kias-kias.. straight je terus.. kekadang je kias-kias..
-last sekali.. prinsip aku.. islam is the way of life....

11 SOKLAN UNTUK AKU~


1.Nickname anda? Senaraikan semua = MAAN, AFIQ,KEDOK, KEMPIS

2.Brand lappy anda? = guna hp jerk...

3.Pernah baca al-quran? = of coz pernah

4.Asal dari ? =pahang (jerantut)

5.Kalau tak online,anda buat apa? =futsal atau jalan-jalan tgk orang, tido...

6.PErnah solat sunat ? =pernah

7.Solat fardhu penuh ke? (jujur) =kalau tertido tinggal ler tapi qada' balik,kecik2 dulu mmg aku tinggal

8.Apa yang anda idamkan? =aku idamkan bini yang leh bimbing aku dunia akhirat

9.Makan bape kali seminggu? HAHa = 14 kali (makan nasik ler)... kadang2 tak tentu

10.Status hubungan anda ? SINGLE/TAKEN= in open relationshi(dalam fb ler) aku single

11.SApa yang anda sayang? = aku sayang agama aku, mak bapak, family n sape2 lah yang mnta kasih sayang aku.. hahahaha


11 SOKLAN UNTUK KORANG~

1. ape tujuan buat blog?
2. ape kenangan manis anda?
3 ape kenangan pahit anda?
4 apa usaha anda untuk agama?
5mende ape paling tajam dalam dunia?
6 mende apa paling ringan dalam dunia?
7 ape paling berat dalam dunia?
8 ape paling laju dalam dunia?
9 apakah pengorbanan anda untuk agama?
10 apa yang anda paling sayang?
11 beri pandangan anda tentang islam sekarang?

TAG~







ROGOL ! ROGOL! ROGOL !.. HUH.. :(

assalamualaikum.. macam biasa lah..
jari terasa nak menaip.. so sepontan je lah taip ni..... hehehe
semua pembaca apa khabar.... sihat..??? tempat korang banjir tak...??? sekarang kan musim hujan..... huhuh....

kali ni nak bercerita tentang satu kes yang memang tak pernah selesai...
perkosa, rogol, persetubuhan paksa.... hahaha.. tu lah kes yang nak berkongsi.....
asal buka paper jerk.. ada dalam akhbar kes tu...... nafsu kuat sangat ke sampai nak perkosa orang... huhu....
bukan ape.. ade kes lagi teruk kan... kes perkosa anak sendir atau pon kes perkosa adik sendiri....
macam mana die berpikir sampai sanggup buat macam tu....
kesian beb...... dah lah buat kat family sendiri.... macam binatang jerk perangai...

nak tanya satu jerk... macam mana kalau orang lain perkosa adik kita or akak kita.... confirm sekampung kita bawak geng untuk cari orang yang buat tu... tapi.. kalau kita buat.. ade kita rasa bersalah..?? ade pikir semua tu.. ade ke kita pikir macam mane kalau abg or ahli keluarga family tu cari kita bawak geng sekampung.... kita pikir ke semua tu..????

eumm.... :(.. sedih dan pilu je rasa hati bila baca paper asyik kes tu je yang ada... pak guard pon suka gak nak perkosa-perkosa orang ni.. huh... cuba kita amalkan konsep.... :pikir dulu sebelom buat somethng"... kita pikir panjang.. ape akibatnya.... mudah kan.. simple jerk...

sempppoooiii jeeerrkkk..!! :)





Monday, 24 October 2011

JUDI ! JUDI! JUDI!.. TU JE KO TAHU~..

assalamualaikum......
ape khabar pembaca semua..??? ada sihat ka..???
hope semua sihat.. hope hari ni lebih baik dari hari semalam...

hari ni nak cerita pasal judi no. ekor dan kawan-kawan yang seangkatan dengannya...
aku ade lah lalu depan kedai sport toto tu... dah lah melayu, islam.... dalam poket ade kopiah... selamber je die masuk buat muka macam ikan dugong jerk.....
buat ape nak masuk situ.... confirmlah nakj beli no. .... brader... nak duit kerja lah bodo...
kopiah saje dalam poket.... tapi perangai.. huh... dah beli tu, keluar buat muka bodoh jerk macam tak de pape... nak memburu, tembak kat ekor memang r tak mati brader.... binatang tu pon gelak semula kat kita kalau kita tembak kat ekor.....

lagi satu masalah yang melanda kita adalah judi deal perlawanan.. sebagai contoh bola sepak.. macam baru-baru ni.. MU VS M.CITY..... perlawanan best.. mesti deal besar punya... buat pe deal.. rugi duit jerk.. tak de duit nanti mula lah nak pinjam ah long.... hutang keliling pinggang plak.... huh.. bodo! bodo! bodo!....

macam-macam lagi lah judi kat malaysia ni.. malas nak citer semua... kita sama-sama pikir...

semppoiii jeeerrrkkk..!! :)






Segmen Kancil8349 : Kartun Animasi Yang Paling Korang Suka






saya suka catoon detektif conan......
sebab ape saya suka... sebab kalau die siasat kaw2 punya... sampai lubang cacing...

sekarang pon saya nak jadi macam tu.. nak siasat masalah masyarakat masa kini...

bila minat tah lah.. dah lupa.. citer die memang best lah.. sampai sekarang saya tgk.. kat astro ceria...

watak paling best.. conan r.. sinichi kudo.. hensem macam saya.. kah3.. perasan sekali seumur hidup tak pe kot.. hehe

gambar eak.... kat header ade kot.. hehhee.. maaf ler.. gambo tak de....

pape pon saya join jugak segmen ni...

korang nak join.. ------> sini








NI LAH DIE BFF HAIWAN....

assalamualaikum.....
sihat... sebelom tido ni rajin pulak nak menulis...

kau rasa ko hebat ke..?? huyyyoooo.... ko hebat..<----pujian menganjing...

aku menyampah lah dengan orang yang suka cari salah orang lain... tu lah kita sekarang.. salah kita..?? kau perfect ke..?? muhasabah lah diri kita masing-masing....

sebelom tido.. kita pikir.. pe kesalahan dan dosa kita buat hari ni....

dari bangun tido sampai lah ko tido semula... g tandas pom kencing berdiri... perfect ke..??? (eh3.. ade ke pompuan kencing berdiri).. tak kisah lah.. maksudnya kita tak perfect... jangan kita nampak salah orang lain.. tapi salah sendiri.. nak ngaku ke tak..???
beb.. kita kat dunia ni.. kalau nak aman.. masing-masing tegur menegur kalau de salah.. aku menyampah kalau pandai tegur salah orang.. orang tegur, tak ngaku salah.. rasa bagus..?? huh.. sory to say lah... semua manusia de salah.. ade dosa....

dosa kecik ke besar tu lain cerita.... jadi terima lah kalau orang tegur... tak kan nak tegur pakai buku lima kot.. kang hospital pergi nya..

pape pon.. kita sama-sama pikir.. sebelom tido.. muhasabah diri kita.. niat dalam diri nak jadi yang lebih baik pada hari esok....

sempoiiii jeeerrrkk...!! :)




air ape..!! AIR KENCING SETAN..~




hai tawan-tawan<-----versi raja lawak... padahal tak lawak pon...
assalamualaikum sahabat semua.. straight to the point terus lah.. aku nak menulis entry... hehhe

kali ni nak menulis tentang air.. air penting dalam hidup kita.. sume perlukan air.. kalau nak berak tu lagi lah.. perghhh... gila kau.. kalau tisu or alat2 untuk istinjak tak de.. ko nak basuh pakai ape.. hahaha... kalau haus or dahaga tu(eh3 sama je kan dua tu)... confirm sume air sedap.. tambah-tambah lagi yang sejuk.. huh...

tapi dalam banyak-banyak air yang elok dan halal untuk diminum.. kenapa cari air kencing jugak.. air kencing sape.. bukan aku punya lah... air kencing setan.. huhuuh.. sedap ke..?? mabuk, khaayal, tin tong.. dan macam-macam lagi lah perkataan yang seangkatan dengannya... abuk-mabuk baru lah feel berader.... hahaha.. tengkorak die...

sebabkan air kencik setan tu, ko rogol orang, ko bunuh orang...... sebab die hanyalah air....nampak simple.. tapi... pikir lah sendiri.. untuk kesihatan tu jangan cakap lah.. memang tak bagus pon untuk tubuh kita... kita pikir sendiri.. buat pe seksa diri minum bende tu.. bukan bagus utk kesihatan.. kalau nak mati sangat.. haaa.. g kat stesen kereta api... tak pon terjun je bangunan.... dosa sendiri tanggung r.. jalan elok ada.. jalan tu juga dicari...
macam mane nak nasihat or cakap pon tak pandai dah.. kita dah berusia dan kita boleh pikir...
jangan simpan otak dalam peti ais lah der...

mudah jerk.. jauhi arak.. hidup selamat...

semppoiiii jeerrkkkk..!! :)







Sunday, 23 October 2011

BEN ASHAARI TANYA PENDAPAT AKU..

nak join segmen ni klik je sini -----------> SINI


tentang penipuan dalam internet.. eumm.. banyak penipuan yang berlaku.. cuma nak cerita tentang penipuan cinta muka buku.... hahahha.. bukan pe.. bercinta dalam internet, orang kurus jadi gemuk, muka licin boleh jadi berjerawat.. dan macam-macam lagi r.. korang pikir ler sendiri.... hahahhaha.. mls nak ckp banyak.. saje je ni nak join segmen... hehhehe




KAU BAGUS . ?? PERGI MAMP** LAH...


assalamualaikum..... ape kabar semua...
sihat ke?? pagi tadi dah menulis... ni ptg pulak.. huja-hujan macam ni best nak menulis..
bersyukur dan ucapkan lah Alhamdulillah kerana bg nikmat kepada kita...

aku cuma nak luah sikit r.. de sorg mamat ni.. bajet gud2 jerk..
kau bagus sangat ke..?? perfect..??
perfect ape kalau diri sendir pon merangkak lagi.. aku cuma menyampah orang cakap besar...
kalau tak tahu tanya jerk.. mudah kan.. ape? malu nak tny..?? hahhha ngok... malu kenapa.. tu namanya malu tak bertempat...
kalau tak tahu jangan buat-buat tahu... bodoh sombong namanya... bbukan nak mrh.. cuma nasihat...

bukan nak rendahkan ko.. cuma tu r.. Allah ciptakan kita kat atas bumi die.. jangan sombong sangat... bongkak.. hidung tinggi.. hidung da lah kembang.. jangan nak tinggi sangat ler.. hehehhe
tak de kaitan dengan sape-sape pon.. hehehhe

jangan mudah rasa best.. kita leh pikir sendiri sape yang btol-btol best...

mudah jerk.. senang.. amalkan konsep.. "tak tahu, tanya lah"...

semmpoiiii jeeerrrkkk..!! :)






APABILA NAFSU NAK TERPANCUT TU TINGGI . .



assalamualaikum kawan-kawan dan pembaca-pembaca semua.....
apa khabar hari ni..?? korang sihat tak..??? kepada fan MU.. biasalah tu kalah.. 6-1.. tapi ayam sangat sampai kena 6..... macam geng belasahan r pulak kena.... hehehee.. bersabar eak fan MU...
bukan nak cakap pasal bola hari ni eak...

1st sekali sebelom kita masuk tajuk kita, kita bersyukur kepadaNYA sebab kasi kita mata boleh lihat untuk baca entry ni... bg kita nyawa untuk bernafas lagi kat muka bumi ni... jangan jadi sombong sangat sebab tak tahu bersyukur.. kita ni pnjam je.. bila-bila je DIA boleh ambil...
hari ni nak bercerita tentang kerjaya.... huyyoooo... mesti ramai dah berjaya.... de kerjaya, gaji besor-besor je semuanya... bila gaji dah besor, macam-macam ada.... rumah besor, kereta besor, bini besor (ramai lah mknanya) dan macam-macam lagi lah...

tapi kat sini aku nak citer pasal kerjaya pelacur... huhuh.. selalu kita dengar kat berita, rumah pelacuran atau pon rumah urut diserbu... bila nak habis pon tak taw... kepada yang bukan islam tu lantak diorang r nak jadi apa.. cuma kita ni pikir ler dosa pahala... tak berdosa ke bekerja sebagai GRO.... dosa lar bodo.... hhahaha.. berzina... kadang-kadang ramai anak-anak gadis yang datang dari kampung pergi ke bandar-bandar besar tak jumpe kerja then jadi GRO... huh.. diorang ni tak berfikir dulu ke sebelom buat tu... banyak keburukannya.. hisshhhh... t kena HIV.. mula lah.. menyesal tak sudah... memang lah kerja ni senang dapat duit.. tambah-tambah pulak jadi PELACUR HIGH CLASS..memang lah orang bayar banyak gaji.. tapi keje ni keje bengong lar bodo... huh... sape nak kahwen gan ko nanti.. ade ke orang nak menantu pelacur..???

malas lah nak cerita panjang... baik sambung tido lagi best.. cuma nak bgtahu satu jerk... kerja ni dah lah haram.. banyak keburukan dari kebaikan.... huh.. sendiri pikir ler.... jangan jadikan diri anda seorang yang bengong dan tak mempunyai akal unutuk berpikir..

semmpoiiiii jeeerrrkk..!! selamat beramal.. :)


islam is the way of life...







Saturday, 22 October 2011

NAK TUKAR KEMALUAN TAK . ?? BEST KE . .??


assalamualaikum... huh.. penah..(baru lepas main futsal)...
tengah penat-penat ni terasa nak menaip... hhehe....
sebelom pembaca semua sihat??? bersyukur sebab bagi kita macam-macam nikmat... tu lah kuasa Allah......

kali ni nak bercerita tentang golongan orang tak reti nak bersyukur pulak...
kita patut berterima kasih sebab semua benda kita ada... setiap bende semuanya ada kelebihan dan kekurangan....

golongan yang dimaksudkan ni.... adalah golongan yang nak tukar gender(huyyooo, speaking beb).. heheh.. maksudnya golongan yang nak tukar jantina.... kenapa nak tukar... dah jadi laki, laki lah kita... dah jadi perempuan, perempuan lah.. buat ape nak jadi jenis yang lain.. tu pon kita patut bersyukur sebab dilahirkan kat dunia ni walaupon jadi laki or pompuan... dapat bernafas, bernyawa... dapat tgk dunia... hissshh3.... kepada laki, dapat usya awek cun.. kepada perempuan, dapat usya laki hensem.....

aku geli tgk PONDAN.... eiiii.... sius beb.. korang suka ke pondan..??? gedik sana sini... ada yang tukar jantina tu sanguup bedah sana sini.. tambah ni, buang ni.. besarkan ni... paham-pagham sendiri lah.... lagi satu paling aku menyampah bila ade pompuan yang bajet-bajet jadi laki... selamatkan awek die.. hahahha... koya jer... paddahal sejenis.... haishhh... dunia dunia..~ huuuu~

d lah banyak kos tukar segala bagai tu... kepada yang tukar kepada pompuan tu, boleh pregnant ke..??? tah lah... aku tak tahu.. sebab tu aku tanya.... yang nak jadi laki ni..... kalau dah perempuan tu.. tak kan nak tambah mende tu (malas nak sebut).. paham lah eak...
ade ke orang tambah mende alah tu... boleh ke..?? hehhe.. jadi diri sendiri je r beb.. setiap kejadian semua ade hikmah...

kita sama-sama renungkan... kita pikir r sendiri... mudah dan senang jerk.. tak kena bayar pon kalau pikir.. ade akal kan.. tak kan otak simpan dalam peti besi kot...

semmpoiiii jerrkkk...!! :)





KENAPA MESTI NAK MEMILIH BEB... ??

assalamualaikum...
lama tak menulis... eh2.. lama ke.. baru seelang sehari.. sebab semalam pergi melancong dengan family....
makan sotong goreng tepung, ikan tiga rasa dan ape lagi tah.. sedap woooo...

hari ni tiba-tiba nak bercerita tentang slogan ni.... "didik wanita, terdidik generasi"..
huhu.... macam best jerk kan.. siapa-siapa rasa nak cari bini.. kat sini ramai.. kalau yang single tu boleh lah korang takel.... kikikkiki..

tapi aku nak tanya pembaca, ape pendapat korang tentang ustazah pilihan.....???
bagi aku satu jerk...dalam nak mendidik kenapa mesti ade pilhan.... sian orang yang datang ujibakat tu.... tu namanya bukan didik wanita..... tapi "didik wanita terpilih, terdidik generasi".... jadi wanita kat luar sana tu.. yang perlu didikan jugak.. sama macam rancangan imam muda.. lebih kurang lah.. huh... then kalau rancangan nyanyi-nyanyi ni pulak,

muka nak yang lawa.. tapi nyanyi tak best mana pon.. tu bukan cari bakat.. tapi cari muka... huh... ramai lagi yang berbakat sbenanya..... ape-ape lah.... yang penting memang dua-dua tak best.. hehheeh.. rancangan nyanyi-nyanyi lah paling tak best... pegang tangan lah.. aurat pulak jangan cakap r.... sume nak hot... neraka laki hot lah bengong....

pape pon kita renung dan pikir sama-sama.... ssempooiii jerrkkkk..!! kan.. :)..

Friday, 21 October 2011

DAH HOT SANGAT KAN . .

assalamualaikum pembaca semua...
hujan-hujan cm ni lah best menaip....

kat sini aku cuma nak bercerita pendek..
aku kurang puas hati lah kepada sesetengah pengguna FB ni...
heheheh.. buka ape.... cuma pelik...
kalau boleh kan.. setiap apa yang dilakukan, semua nak post.. contohnya larh...
- "at kedai makan","at dalam kete", dan macam-macam lagi lah yang seangkatan dengannya...

penting ke..???HOT SANGAT KOT SAMPAI PIKIR ORANG NAK TAW SEMUA YANG DIE LAKUKAN... kenapa tak tulis saya tengah berak ke, saya tengah tukar baju ke... baru lah ramai komen...
hehhee.. tak kisah r nak tulis ape pon... wall diorang.. jadi lantak ler... cuma tu lah.. pelik dan hairan.... tak penting kot tulis macam tu... baik tulis "Allah maha besar".... at least orang baca dapat pahala..... kita paham mksud die yang allah berkuasa....

ini tidak.. tulis pelik2 jerk... haisshhhh.... tak penting.. pape pon... pikir ler sendiri.. masing-masing dah besor...

semmpoooii jerrkkk..!! :)





APABILA OTAK LETAK KAT BUNTUT . .

assalamualaikum.... macam bese r.. pagi-pagi je mesti rasa nak menaip....
petang karang macam tu jugak.. mesti tangan ni gatal jerk nak menaip...
pembaca semua apa khabar.... sihat..??? kalau tak sihat pergi lah ke hospital, kelinik atau farmasi yang berdekatan.... mencefah lebih baik daripada merawat (aku bukan doktor pon).. hehehh...

hujung-hujung tahun ni mesti ramai yang dah cuti kan.... perghhh.. cuti best beb.. dapat tido lama-lama... bila lagi nak tido... hhahaha.. waktu ni je lah kan.. kan3... tido is best.... hhaahahh...tak lupe jugak yang ade pasangan.. tak kira awek, tunang mahupun isteri mesti cuti-cuti macam ni ajak bersiar-siar... untunglah.. ikiikkiikk

sebut pasal pasangan.... mesti berdua mknanya kan.... tapi dua yang macam mana tu..??? mesti gender yang berbeza..... laki dan perempuan, jantan dan betina.... tapi dunia skarang macam taik jerk.. ade pulak die boleh suka kpd kaum sejenis... orang bodoh je macam ni aku rasa.... ko jenis yang sama, buat pe suka kat die lagi... pelik... jenis ni dipanggil GAY dan LESBIAN..... atau kalau aku panggil geng-geng ni adalah geng anak babi... opss... kasar sangat ke..?? tapi memang patut pon panggil macam ni.... binatang pon kapel lain gender beb..... male or female.... ni kita.. manusia... ada akal dan otak.... uittt.... geng-geng ni aku rasa letak otak bawah buntut r..bengong semacam jerk.. huh....

beb, kalau lelaki yang suka kat lelaki.. ape yang disukanya...??? laki punya tu... die pon ade.... dah ade kemaluan yang sama.. jadi buat ape tiba-tiba nak suka kat lelaki.. yang perempuan tu pulak... dah ade jugak.. nak jugak bende yang samadengan die punya.... kalau ikut nafsu.. macam ni lah jadinya..... nak kata nafsu haiwan, haiwan pon tak buat macam ni.... haishhh.. pikir sendiri lah....

bagi yang islam tu.. nabi tak mengaku umat der buat macam ni.... bodohnya lah... (ni nak marah ni).... haishhhh....pelik, musykil, heran da ajaib... boleh suka sama suka kat kaum sejenis... malu weh.... geli aku.... korang mesti geli jugak kan..... eeeiiiiiiiiiiiii... pandai pikir sendiri lah.... malas nak menaip dah.. heeee....(meremang buluroma aku).. eiiie.....

pape pon.. semmmmmpooiiii jeerrrkkkkk...!!! :)





ORANG BODOH YANG JELAS TUNJUKKAN KEBODOHANNYA..

assalamualaikum..... hehe... tadi pagi da menulis... nak menulis malam pulak...

nak tulis ape eak.. eumm.. nak tulis tentang solat jumaat.. bagi lelaki memang wajib g masjid kan... kalau boleh datang sebelom khutbah dan dengar khutbah tu....
khutbah tu pon rukun solat jumaat.... mknanya dua khutbah tu adalah dua rakaat.. sume orang islam mesti taw sembahyang kan.. ada yang tak tau tu baik tak yah jadi islam r....

waktu semayang jumaat ramai orang boleh datang semayang kat masjid.. tapi solat subuh, mghrib, isyak n lain2 lagi tu leh ke datang masjid macam kita nak solat jumaat... tak kisah lah tu.. yang penting korang solat...

kat sini aku cuma pelik dan heran bin ajaib lah..... macam mana imam bagi salam pertama.... then lepas salam pertama nak masuk salam kedua jerk.. dengar dah bunyi motor.... plik3... rasanya diorang semayang atas motor kot.. lepas salam terus gerak.... dahsyat orang sekarang ni.....
boleh sembahyang atas motor.... power giler.. huyyyooooo (teruja)....

haha.... tu bukan sembahyang atas motor tapi sembahyang atas bodo..... kalau dah tak nak sembahyang tu buat ape datang.. habiskan minyak motor je beb.... huh.. datang sekadar adat.... tengok orang lain g sembahyang, kita pon pergi lah... nanti orang kata ape plak... tu lah manusia.... tu namanya si bodoh yang menunjukkan kebodohannya.... bukan nak cakap kat org cm tu jerk.. nak nasihat kat kita semua.. mane tau kita ada terbuat jugak.. jadi saling igt mengingati.... mudah jerk kan......

semmpoiii jeerrkkkkk..!!!!! :)





Thursday, 20 October 2011

KITA DAH CUKUP BAGUS KE NAK SEMUA TU . ??

huh... memang jari ni nak menaip je kejenya....
tapi sebelom tu bagi salam dulu.. assalamualaikum semuanya.... :)...

mungkin ramai sekarang yang nak mencari pasangan.....
bila tanya jerk.. mesti jawab macam ni.... "i'm lonely... nak cari pasangan unutk hilangkan sunyi"..
dari ayat tu maknanya hanya untuk hilangkan sunyi.. bukan nak serius pon... jadi, patut ke kita terima die....?? ishh3... pikir sendiri r....

bila tanya tentang ciri-ciri pasangan pulak.. mesti jawapan macam ni... "aku nak yang baik, hormat orang tua, lemah lembut bla.. bla.. bla.."
semuanya baik-baik jerk.. sape nak yang jahat kan... ade ke orang nak berpasangan dengan perogol.. tak de kan...

berdasarkan jawapan kita tu.. kita cukup baik dah ke nak dapatkan ciri-ciri pasangan yang macam tu...?? nak yang baik tapi kita sendiri entahlah... tepuk dada tanyalah diri... (jangan tepuk kuat sangat, sakit dowh).. huuhuhu....
orang yang baik akan dijodohkan dengan yang baik.... jadi.. kita boleh pikir sendiri...

semmpoiiiii jeeeerrkk........!!! :)



KENAPA KITA TIBA-TIBA NAK MENANGIS . .??


assalamualaikum dan salam satu malaysia.... huhuhuuh..
selamat pagi para pembaca semua (sebab tulis entry waktu pagi)..... sapa baca malam-malam... nasib larh.. hehehhe
apa khabar kita hari ni..... sihat..?? bersyukur beb sebab diberi pinjaman nyawa lagi untuk bernafas.... alhamdulillah...

hari ni nak tulis tentang ape eak.. tak pe lah.. kita baca je lah apa yang ditulis yerk.... pagi tadi pergi sembahyang subuh... tapi hari ni plik sikit pada hari biasa... imam solat subuh hari ni, mengalirkan air mata beb waktu baca doa..... kita pulak macam mana...?? baca doa boleh sengih-sengih lagi... tengah baca doa boleh pulak borak-borak... huhuuhuh.. borak kalau cerita best ok jugak (bukan nak suruh berborak,sebaiknya tak yah berborak).. ni cerita tah pape yang diborakkan...... heheh...
kenapa die menangis ketika berdoa... mungkin die takut kepada Allah sebab dosa yang dilakukannya.. kita ni macam mana... lagi lah banyak dosanya...

tahu tak kita air mata yang paling mahal dan berharga..?? nak taw ke tak..??? tarik nafas dulu.... hehheh... tak de r.. memain jerk... air mata mengalir kerana mengingati Allah adalah airmata yang paling mahal dan berharga...

tapi kita..?? bila kita mengalirkan air mata..?? sebab ditinggalkan kekasih..?? hahahah.. buat rugi air mata boleh lah.. tak da makna beb menangis kerana ditinggal kekasih.... hodoh beb muka ketika menangis.. kalau menangis kerana mengingati Allah berbaloi lah jugak walaupon ketika menangis tu muka ala-ala kambing gurun.... tapi kita.. huhuhu.. bukan bukan sekuntum.. kumbang bukan seekor...

kita pikir-pikirkan lah semula k.. renung-renungkanlah... jangan membazir air mata kita.... sempoiiiiiiiiiii jerkkkkk...........!!! kan3.....









NAK MATI SANGAT KE . . ??





assalamualaikum... huhu.. ni tengah tulis entry dengan mata yang mengantuk...

teringin pulak rasanya nak bercerita tentang mati... kita selalu dengar.. setiap yang hidup pasti akan mati.. tapi kita buat bodoh jerk.. macam mati tu tak ada.... plik3... kita boleh mati bila-bila je beb... kalau ko tengah buat projek pon boleh mati... tengah tengok televisyen pon boleh jugak.. leka tengok astro lah kata kan.. macam-macam ada... tiba-tiba mati... so... dalam dunia ni.. perkara yang paling dekat dengan kita adalah mati.... tak takut mati ke..??? uishh.. amal da cukup ke..???

lagi satu... fenomena yang melanda masyarakat sekarang adalah solat.. tinggal solat... alasan ape.. ishh.. perlawanan best.. nak tengok bola kat stadium ni... lagi satu alasan.. tengah kerja ni.... sibuk sangat... ishh3.... kita solat kerana ape..?? kerana Allah kan... bukan kerana lembu, batu, babi, pokok atau sebagainya.. btol tak.. solat bukan lama pon beb.... 5 minit je kot... dok menghadap fb boleh pulak berjam jam... huisss... rasanya sape-sape yang tak solat ni mesti pikir yang Allah tak de.. sebabnya kita solat kerana Allah.. tapi Allah dah tak de.. diorang tak solat r kot.. mungkin tu lah sebabnya tinggal solat.. tinggal solat adalah perkara paling ringan beb kat dunia ni.... eumm.. kita pikir dan renungkan lah sendiri.. time sakit barulah nak ingat tuhan.. time senang, gaji besor... lalai jerk semua.... pastu tak bersyukur... ish3....

pape pon... sembahyanglah kamu sebelom kamu disembahyangkan.... setiap yang bernyawa pasti akan mati....





JOM TAMBAH TRAFIK BLOGGGGG!

nak tambah trafik tak.... jom join sini..... ------> sini




Contest TheGarang : Saya Seorang Superhero



superhero yang aku nak pilih adalah superman...
nak taw sebabnya... aku pilih kerana dah lah kuat.. boleh terbang pulak tu...
walaupun seksi... sebab pakai seluar dalam kat luar tapi mende dalam tak nampak.. hero tu best sebab tak sorok identiti... kalau hero lain mesti pakai topeng.. nak sorok muka.. kalau kita dah power dan kuat.. tak yah sorok muka.. bagi orang goyang sikit dengan kita..

bukan ape... superman ni pon kacak... i like.. market sikit.. hehehe

jom join contest..------>klik sini

Wednesday, 19 October 2011

SENDIRI YANG BODOH . .



KUNAK: Temberang sepasang kekasih yang dicekup khalwat kononnya mereka sudah dinikahkan seorang imam di sini, minggu lalu, memakan diri apabila imam dimaksudkan itu sebenarnya sudah meninggal dunia, empat bulan lalu.

Sebelum kejadian, pasangan kekasih itu ditahan penguat kuasa Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sabah (JHEAINS) selepas dipercayai berkhalwat di sebuah bilik hotel bajet di pekan ini, kira-kira jam 10 malam kelmarin.
Serbuan dilakukan selepas penguat kuasa mendapat maklumat mengenai seorang wanita berusia 30 tahun dipercayai melakukan perkara tidak senonoh dengan pasangan berusia 20 tahun di hotel berkenaan.

Malah, penguat kuasa terpaksa menunggu hampir sejam sebelum pintu bilik dibuka seorang lelaki berpakaian lengkap dan pemeriksaan mendapati seorang wanita yang juga lengkap berpakaian berselimut di atas katil.Seolah-olah tidak ada apa yang berlaku, pasangan terbabit mengaku suami isteri dan baru dinikahkan seorang imam di sebuah kampung berhampiran.

-sumber: metro-


berita kat atas tu menunjukkan kebodohan mereka... dah buat salah tu mengaku je lah.... huishhh.. nak kencing tapi tak pandai basuh.... ishhh3... orang cakap.. jangan kalau bodoh atau kurang pandai tu.. cover-cover sikit... tinggalkan kekurang kepandaian tu kat rumah... hahaha



ADE DUIT . . TAPI BODOH DAN BONGKAK . .



assalamualaikum dan selamat sejahtera....

para pembaca semua.. apa khabar.. sihat?? kalau sakit, hospital ade.. pergi jer... heehhehe
1st sekali jom kita panjatkan kesyukuran.. sebab bagi kita kesihatan...
nak tanya sikit kepada pembaca... best ke jadi orang kaya... zaman sekarang ni.. macam-macam kita boleh buat dengan duit.. nak itu, nak ini... syok kan.... cucuk duit kat bank.. dah keluar, macam-macam boleh beli.. huyyooo... aku teringin nak beli henfon mahal..tapi tak de duit r der.. hehehe.. nak duit kena r keje... kan3..

ada satu story nak cerita ni.. de sorg mamat ni.. teringin nak kawen dengan anak orang kaya.. die menyamar lah jadi orang kaya jugak.. die usya lah anak orang kaya tu.. then ayah minah kaya tu setuju r kawenkan anak die ni dengan mamat penyamar kaya td tu.. orang kaya ni kalau nampak orang kaya lain depan mata, setuju terus... mata duitan kan.. tapi ada jugak orang kaya yang ok.. bila da dijodohkan tu.... bapak minah tu tadi merancang nak bolot harta mamat penyamar kaya tadi tu... last-last.. beberapa tahun lepas tu.. penyamaran tu kantoi... bengang gila orang kaya tu sebab di tipu...

dalam pada tu juga.. bapak minah ni suruh anak die berpisah dengan mamat ni tadi.. walhal mamat ni dengan minah ni dah suka sama suka.... minah ni sebenanya dah tau yang mamat ni penipu.. tetapi mamat ni dah insaf.. then terima seadanya... hidup bahagia.. tetapi orang kaya ni tadi yang tak leh terima... die cakap, bahagia ke hidup miskin?? bodoh ke ape.. kebahagiaan semua dtg dari Allah lah...sebab ikut kan kepentingan die.. sanggup die nak runtuhkan rumahtangga anak die.. bodoh kan.. apabila hati dikaburi dengan duit.. sanggup nak kacau kebahagiaan anak sendiri.... takut anak tak bhagia kalau hidup miskin...

dalam dunia ni... miskin atau kaya.. kalau kita lalai dengan dunia.. macam mana nak berkat dalam hidup ni....orang kaya pon hidup tak tenang.... sebab risaukan duit takut kena rompak.. orang kaya jugaklah yang banyak berhutang kepada orang.. kaya tapi bnyak hutang.. buat malu jerk.. kalau dah banyak hutang tu baik mati jerk.. beli pistol tembak kepala sendiri... senang...

jadi.. kita fikirkan lah baik buruk.. manusia dijadikan sama je beb... otak ada kita guna.... :)







TAK SABAR DAH KE NAK BERSETUBUH . .??


assalamualaikum... haishh.. hari ni gatal lg nak menaip....

pape pon mcm biasa lah.. bersyukur beb dapat nikmat.. dapat lg kita bernafas... dah lah dapat oksigen free.. bukan kene bayar....

kali ni nak cerita pasal kahwen pulak... ramai ke skarang nak kawen... mesti nak buat grand punya majlis.. kaw-kaw punya tetamu kan.. raja sehari lah katakan.... huyyooo... syok nya kawen.. heheh..

bila kawen ni brape hantaran yang perlu dibuat.. mahal sangat ke.. sikit-sikit ke.... ikut keluarga masing-masing ler.. tapi sekarang ni.. orang ikut kepada pelajaran dengan status... contoh lah... anak si polan ni blaja tinggi.. kat luar negara.. tak kan nak kawen hantaran sikit-sikit... tetapi kalau belajar tinggi then agama tunggang langgang buat pe.... bagi perempuan... kononnya mak si laki ni nak anak menantu pandai masak.. kalau tak pandai masak buat ape nak hantaran tinggi-tinggi... buat rugi jerk... ade pulak macam tu.. die tak pikir ke anak die tu... nak hantaran tinggi-tinggi.. tetapi taw ke jadi imam... setakat jadi bos.. agama entah ke mana... baik g tepi jalan suruh kereta langgar... senang...

so.. sape yang nak kawen tu.. pikir btol-btol dalam mencari pasangan.... kalau ikut muka... hensem atau cun.. tapi kentut busuk jugak.... bau telor jugak... haishhh...

pape pon... pandai-pandai lah kita pikir.. :).. selamat beramal dan selamat pengantin baru (bagi sape2 yang nak kawen ler)









wordless wednesday- ALLAH MAHA BESAR


comel kan..
Allah jadikan manusia sebaik baik kejadian.........


BAIK JADI HAIWAN LAH KALAU MCM TU. .


hai semua pembaca.. assalamualaikum dan salam sejahtera..

ape kaba hari ni...?? suka memasak?? haha..bukan tu yang nak diceritakan sebenarnya..
hari ni nak kongsi tentang insan bernama LELAKI dan WANITA...

lelaki ni gatal ke..?? sebagai contoh kita biasa dengar wanita selalu cakap.. "eeeiiii gatallah lelaki tu, nak usya-usya kita pulak"... "eh pandang-pandang kita pulak".. ayat tu lah yang biasa kita dengar...
kenapa lelaki nak usya...?? sebabnya kau tu yang tergedik gedik mcm ulat beluncas... nak tarik perhatian orang.. padahal lelaki tu usya sebab tengok kepelikan ko.. tergedik sana sini.... kalau jalan mendada jerk.. besar sangat ke ko punya tu... jadi salah siapa?? kalau orang usya-usya tu sebab menyampah jer tengok kau buat macam tu..

kalau tegur nanti mula lah cakap "suka hatilah, i ade kacau hidup u ke??"..

apelah nak jadi... cuba kalau kita berkelakuan sopan.. masing-masing jaga tatatertib... kan senang.. sedap mata memandang..

huh!! (menegluh).... kita guna akal dengan sebaiknye untuk pikir baik dan buruk... belajar tinggi tetapi bbudi dan tatatertib serta adab sopan tak de dalam diri.. baik jadi beruk lah.. duduk zoo.. kat situ baru lah kita boleh cakap orang usya kita... sebab orang datang zoo memang untuk usya2 binatang...

pape pon... jadikan hari ni lebih baik dari hari semalam...







Tuesday, 18 October 2011

BOGEL DEPAN RUMAH..



tajuk tak de kaitan pon..hehe.. dengar tajuk mcm tu semua teringin baca.. HEHE

assalamualaikum dan salam sejahtera...

hari ni rasa teringin nak menulis lagi... tetapi sebelom tu jom kita panjatkan kesyukuran kepadaNYA dulu kerana bagi kita peluang hidup lagi dan dapat baca entry ni.... kita ni lalai dengan dunia.. jadi untung sape baca entry ni.. dapat lah kita rasa syukur sekejap... bila lagi kita nak berterima kasih kepadaNYA.. kalau yang selalu berterima kasih kepadaNYA tu baguslah...

anda semua minat bola tak . ?? mesti suka kan.. sanggup kunci jam dan bangun untuk tengok bola.. tambah-tambah lagi kalau ade perlawanan best.. pasukan pilihan anda yang main... kenapa kita mudah sangat nak bangun kalau nak tengok bola.. tetapi kalau nak semayang tahajud . .?? penah kita try kunci jam untuk solat tahajud..?? kita sanggup tahan mata lepas terkaga selama 90 minit untuk tengok bola.. tapi sanggup ke tahan setengah jam jer lah untuk solat tahajud atau lakukan qiamullail....memang itu perkara sunat... tapi tengok bola tu . ?? ape dapat?? kita dapat piala jugak ke??? tak kan...

ok lah.. tu yang sunat.. cerita tentang subuh pulak.. kenapa kita susah nak bangun subuh... kalau bangun pagi-pagi pon hanya bersiap untuk pergi kerja.. then dalam-dalam kesibukan tu.. kita lupa subuh.. tu bende wajib lah bongok... dosa besar tinggal semayang...kejar dunia tak guna beb kalau tinggal solat... bagi anak-anak muda pulak.. bila mak bapak nak kejutkan.. mula lah banyak bunyi.. "sekejap lah", "nanti lah".. macam-macam alasan die keluar... lepas tu tarik selimut.. ade orang cakap kalau kita kejut subuh then orang tu ta nak bangun tetapi masih berselimut umpama selimut dengan kulit BABI.... taktaw lah.. orang de cerita.. nanti nak cari..

jadi... mari kita pikir semula.. tanya diri kita.. bodoh tak kita kejar dunia tetapi yang wajib kita tinggal.. sape rasa die bodoh.. tukarkan diri jadi pandai sikit.....






BAIK PEGANG BABI...

assalamualaikum..

hishhh.. tangan ni gatal tangan nak menaip ni....
kat dunia ni kan.. buka semua orang boleh jadi pelakon, penyanyi or ape saja r yang sewaktu dengannya... setiap orang ade bakat masing-masing kan.... so ade lah bidang masing-masing yang diceburi... sebagai contoh model dan pelakon.. bila kita berlakon bagus ramai orang sorak dan sokong kita....orang ckp.."huyyoooo, power lah die berlakon, hidup lah watak yang dimainkan"....bila dah femes jerk kluar lah televisyen selalu..orang ramai pon tengok.. tetapi kita tutup aurat ke..?? halal ke rezeki kita mcm tu.. orang tengok dan suka kita sebab cantik.. adakah kita jadi model atau berlakon sebab kita cantik.... nak tayang tubuh ke kat orang . .?? bila jadi model pulak.. contohnya penjagaan rambut.. rambut ni tahan haba... kalis kecerahan matahari.. rambut tak rosak.. tapi boleh ke kalis dari api neraka... ade yang berlakon cerita yang membawa pengajaran.. jadi baik.. tetapi pegang jugak tangan yang bukan muhrim.. tak haram ke tu..?? baik pegang babi jerk.. pegang babi tak berdosa tapi kena samak jerk... pegang atau bersentuhan dengan orang bukan muhrim tu boleh samak ke?? samak dengan ape..??? huh...

jadi kita sama-sama boleh nilai baik dan buruk.. adakah kita belajar agama sekadar untuk jawab periksa jerk... dah dapat A subjek agama mknanya iman kita kuat lah tu... aduh..

pintu taubat sentiasa terbuka.... kita pikir pikirkan lah eak sama-sama... huh..




Monday, 17 October 2011

KARAOKE KAW-KAW PUNYA .


assalamualaikum dan salam sejahtera...

hari ni terasa nak menulis lg..
pekaba kita hrini... mesti sentiasa baik....
mari kita sama-sama panjatkan rasa syukur kepadaNYA.. bila lagi kita nak ucap alhamdulillah...
waktu baca post ni je lah kan... kan3... itupon kalau korang sume buat mcm yang saya bgtahu..

korang sua karaoke...?? best tak karaoke.. mesti seronok.. dapat hilangkan tension kan.. semua orang cakap kalau stress atau tension pergilah karaoke... menjerit lah sepuas puasnya... mesti rasa puas... hiang tension tu.. tetapi kalau ade banyak masalah.. kita nak tenangkan diri kononnya lah. kita pergi karaoke melalak sampai anak tekak pon berdangdut sekali... tetapi masalah tak settle-settle jugak melalak pon.. buang duit je.. huhuhu

karaoke memamng best.. tetapi lagi best kalau korang pandai mengaji... untungnya lah kalau pandai mengaji.. saya hendak bgtahu lah.. zaman skarang ni... orang yang sudah tamat mengaji (khatam quran ler) waktu sekolah dulu.. tetapi wktu diorg dewasa masih merangkak rangkak baca quran... ape gunanya kita khtam quran . .??? adakah itu tradisi . .?? ishh3.... tetapi itulah lumrah dunia sekarang.... bodoh beb kalau suara sedap thenkaraoke power.. tetapi mengaji hancur.. rugi-rugi.. baik pergi gaung terjun je lah situ.. ape yang kita baca dalam solat.. tak kan KUL HUALLAH je hari-hari.. tak salah tetapi tak kan hanya tu.. nanti kalau kahwen mesti nak bini baik... tetiba kalau bini suruh imamkan.. tak kan baca surah tu jerk.. malu beb depan bini...

jadi sama-samalah kita renung dan pikir balik.. ape tindakan yang perlu kita buat skarang ni.. pergi belajar mengaji free je kot... g karaoke tu bayar beb... kita semua ada akal dan kita sama-sama boleh pikir.. jangan guna otak untuk berpikir.. gunalah akal.. :)





SENDIRI MAW INGAT LARH. .

assalamualaikum...

mula-mula mesti bg salam dulu kan.. hehe
hari ni nak bercerita tentang anak-anak muda masa kini.. mak ayah selalu nasihat supaya belajar rajin=rajin.. bukan ponteng sekolah.. tetapi anak muda sekarang minat sangat nak ponteng.. nak pergi enjoy dengan kawan-kawan.. mende dapat pon tak taw..

tapi, bila dah masuk universiti pulak.. sibuk nak cari pasangan.. cari jodoh lah kononnya.. padahal tak kawen-kawen pon.. kawen nanti dengan orang lain jugak.. alang-alang dah masuk universiti tu blaja lah elok-elok.. bila sibuk cari pasangan ni, setan pon mula berkata "kita dah ade geng".. nak ke kita jadi geng setan.. tak nak kan.. bukan ape.. bila setan dah geng dengan kita, mula lah macam-macam yang terjadi.. zina berleluasa sana sini... iishhh3.... jadi sama-sama lah kita pikir.. bukan nak cakap dekat sape-sape.. just luahan ape yang terbuku di hati.. sama-sama lah kita ubah diri kita jadi yang lebih baik dan bertambah baik....

muka cantik atau hensem pon kalau tak de budi bahasa dan pelajaran boleh hidup ke . ?? kalau ade offer jadi model tu ok lah. . nak ke kita jadi model tunjuk dan dedah sana sini. . cuba kita try pergi kedai beli barang cp dengan tokey kedai tu, nak beli beras.. nak bayar guna muka saya yang cun ni.. rasa-rasa dpt ke. . ?? kalau dapat tu untung lah...

jadi mari sahabat.. sama-sama kita renungkan dan buat ape yang patut . . :)




MELANCAP . .

korang tahu apa itu melancap? aku tak peduli korang nak panggil onani ke masturbate ke, yang penting aku selesa dengan panggilan melancap. paham? kembali kepada soalan tadi. ya! sudah pasti korang tahu terutamanya kanak-kanak Tingkatan 4 dan Tingkatan 3 kerana mereka pada usia begini begitu aktif menonton video lucah mucah (dan sukan di sekolah tak pernah nak join, sebab tu bodoh!).

anda tahu melancap itu berdosa? hukumnya ialah HAROMM!! dalam surah Al-Mukminun, dinyatakan bahawa orang yang tak tahu menjaga kemaluannya selain untuk isteri dan hamba yang mereka miliki, maka mereka ini tergolong dalam golongan yang melampaui batas. melampaulah korang langkah batas orang nak tanam pokok pisang! dan para ulama telah menjatuhkan hukum HAROMM bagi perkara ni. belum lagi dengar doktor cerita. boleh mati pucuk la, mudah lupa la, mudah letih la...tapi jangan risau, revive mampu mengembalikan tenaga anda :)

this melancap not just appointed to organisma bernama lelaki sahaja, malah makhluk bernama perempuan juga tak terkecuali. sekali lagi aku ulang, PEREMPUAN JUGA TAK TERKECUALI. kalau salah, sila jangan pangkah aku.

Sendiri kita boleh pikirkan.. ape guna kita melacap kalau hanya banyakkan dosa jerk..







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...