Tuesday, 18 October 2011

BOGEL DEPAN RUMAH..



tajuk tak de kaitan pon..hehe.. dengar tajuk mcm tu semua teringin baca.. HEHE

assalamualaikum dan salam sejahtera...

hari ni rasa teringin nak menulis lagi... tetapi sebelom tu jom kita panjatkan kesyukuran kepadaNYA dulu kerana bagi kita peluang hidup lagi dan dapat baca entry ni.... kita ni lalai dengan dunia.. jadi untung sape baca entry ni.. dapat lah kita rasa syukur sekejap... bila lagi kita nak berterima kasih kepadaNYA.. kalau yang selalu berterima kasih kepadaNYA tu baguslah...

anda semua minat bola tak . ?? mesti suka kan.. sanggup kunci jam dan bangun untuk tengok bola.. tambah-tambah lagi kalau ade perlawanan best.. pasukan pilihan anda yang main... kenapa kita mudah sangat nak bangun kalau nak tengok bola.. tetapi kalau nak semayang tahajud . .?? penah kita try kunci jam untuk solat tahajud..?? kita sanggup tahan mata lepas terkaga selama 90 minit untuk tengok bola.. tapi sanggup ke tahan setengah jam jer lah untuk solat tahajud atau lakukan qiamullail....memang itu perkara sunat... tapi tengok bola tu . ?? ape dapat?? kita dapat piala jugak ke??? tak kan...

ok lah.. tu yang sunat.. cerita tentang subuh pulak.. kenapa kita susah nak bangun subuh... kalau bangun pagi-pagi pon hanya bersiap untuk pergi kerja.. then dalam-dalam kesibukan tu.. kita lupa subuh.. tu bende wajib lah bongok... dosa besar tinggal semayang...kejar dunia tak guna beb kalau tinggal solat... bagi anak-anak muda pulak.. bila mak bapak nak kejutkan.. mula lah banyak bunyi.. "sekejap lah", "nanti lah".. macam-macam alasan die keluar... lepas tu tarik selimut.. ade orang cakap kalau kita kejut subuh then orang tu ta nak bangun tetapi masih berselimut umpama selimut dengan kulit BABI.... taktaw lah.. orang de cerita.. nanti nak cari..

jadi... mari kita pikir semula.. tanya diri kita.. bodoh tak kita kejar dunia tetapi yang wajib kita tinggal.. sape rasa die bodoh.. tukarkan diri jadi pandai sikit.....






2 comments:

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

alhamdulilah..same2 mengingati nya

JaLi AshBurn said...

pengalaman aku sepanjang jadi tukang kejut orang bangun subuh macam2, . . . ade yg bertindak agresif bila dikejut, . . . aku pernah kena pukul dgn orang yg aku kejut dalam keadaan dia separuh sedar, tapi aku tak balas sebab dia mungkin mengingau kot masa tu, . . . . hehe macam2 la :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...