Wednesday, 19 October 2011

TAK SABAR DAH KE NAK BERSETUBUH . .??


assalamualaikum... haishh.. hari ni gatal lg nak menaip....

pape pon mcm biasa lah.. bersyukur beb dapat nikmat.. dapat lg kita bernafas... dah lah dapat oksigen free.. bukan kene bayar....

kali ni nak cerita pasal kahwen pulak... ramai ke skarang nak kawen... mesti nak buat grand punya majlis.. kaw-kaw punya tetamu kan.. raja sehari lah katakan.... huyyooo... syok nya kawen.. heheh..

bila kawen ni brape hantaran yang perlu dibuat.. mahal sangat ke.. sikit-sikit ke.... ikut keluarga masing-masing ler.. tapi sekarang ni.. orang ikut kepada pelajaran dengan status... contoh lah... anak si polan ni blaja tinggi.. kat luar negara.. tak kan nak kawen hantaran sikit-sikit... tetapi kalau belajar tinggi then agama tunggang langgang buat pe.... bagi perempuan... kononnya mak si laki ni nak anak menantu pandai masak.. kalau tak pandai masak buat ape nak hantaran tinggi-tinggi... buat rugi jerk... ade pulak macam tu.. die tak pikir ke anak die tu... nak hantaran tinggi-tinggi.. tetapi taw ke jadi imam... setakat jadi bos.. agama entah ke mana... baik g tepi jalan suruh kereta langgar... senang...

so.. sape yang nak kawen tu.. pikir btol-btol dalam mencari pasangan.... kalau ikut muka... hensem atau cun.. tapi kentut busuk jugak.... bau telor jugak... haishhh...

pape pon... pandai-pandai lah kita pikir.. :).. selamat beramal dan selamat pengantin baru (bagi sape2 yang nak kawen ler)









3 comments:

♥Aien Najwa♥ said...

betul tu betul..so, kene pikir masak2..
tpi mmg zaman skg niy hantaran ekot status education tu..if tinggi, hantaran tinggi...bertuah la kan datuk2 dapat anak dare..huhuhu..
tapi kadang2 status tinggi penyebab xkawen, laki takot nak masuk minang, hantaran tinggi sangat..huhu..

lynda said...

haha..hantaran tinggi salah satu punca xkawen kan.

e`ein said...

ade ke org kentut wangi ng0k?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...