Wednesday, 30 November 2011

oh man... kau hensem, baik kau memang debomm lah....



abang... hensem lah abg ni...

abang mesti rajin... kan3..

mesti abang banyak duit..

abang kaya kan....

baik, hati mulia.... bgs2... suka2..

alamak.. tapi bang... muka hensem..

tak solat subuh lah plak... ayoyoyooy..

tak guna bang muka hensem tapi tak solat...

pikirkan...

sempooii atau tidak..??

PUNCA UTAMA ITU PENTING...

suis tak buka... kipas tak bergerak...

kalau suis utama ditendang (short)..

nescaya perkakas elektrik tak kan berfungsi...

kerana arus elektrik tak dpt bekalkan tenaga...

pentingnya punca utama....

macam tu jugaklah pentingnya pemimpin...

baik pemimpin... insyaAllah baik anak buah..

ini tidak...

cakap orang sesat lah.. ape lah...

cakap geng die bagus lah... ape lah....

last2... kau buat plik jugak...

orang terhormat kan ramai orang nak bersalam...

kau laki... salam dengan perempuan bukan muhrim..

cnfirm dosa... tapi kau...

rilek jer tengok bersalam.... mcm tak de ape2....

kalau orang terhormat bersalam memang tak dosa ke..??

mushkil ni... huh~.....

muka bangga plak tu sebab ade orang nak bersalam dengan kau...

huuuuuuuuuu~...

amat tak sempoiiiii....



blackberry LESS...!! HARGA RUNTUH.....


borak-borak sempoiiii....

abu : weh... jom keluar nak....

ali : g mane...???

abu : aku dengar ade less blackberry lah....

ali : jom r.. cepat2.... kedai tu dah lah jauh....

_________________________________________________________

abu : jom beb.... kluar...

ali : g mane plak kau ni....

abu : g masjid.... dah azan tu... dekat je masjid tu lah...

ali : kau pergi lah... aku mengantuk lah....

__________________________________________________________

ape pendapat anda tentang situasi di atas.....???

pikirkan... sempooiii jeeerrkk... :)

DUA AWEK BERBICARA....


apabila minah2 hot berborak..


tak pakai tudung : eh3.. kau tak panas ke bertudung..

pakai tudung : panas gak.. tapi panas neraka lagi panas sis...

tak pakai tudung : macam ketinggalan zaman jerk...

pakai tudung : eh3.. tak lah... arahan Al-Quran tak lapuk dek zaman...

tak pakai tudung : tak sedia lagi r beb nak tutup-tutup ni..

pakai tudung : kalau macam tu tak pe lah.... kain kapan bila-bila jerk boleh tolong tutupkan..

sedia atau tak.. nasib ler....


Tuesday, 29 November 2011

HANYA SETITIS AIR MANI...





sehebat mana pon manusia... mulanya dari setitik air mani...

wordless wednesday : did u know..??



Allah always know what we done..

alamak.. AKU PASANG SALAH r KAWAN...


ade story mau cerita maa....

samad : bro.. kau beli kereta dash jugak ke...??? (kereta yang main kat longkang tu ler.. bg sape2 yang tak de litar ler)

ali : of coz larh.... kau ade.. tak kan aku tak de.... ko dah beli kan.. jom pasang..

mereka pon memasang lah dengan kepakaran masing-masing...

___________________________________________________________

samad : amacam.. da siap.. tak sabar mau test...

ali : lek lar bro.... eh3.. kenapa aku punya kereta tak leh hidup..???

samad : kau da baca arahan yang die bagi ke..??? atau kau main hentam jerk....

ali : aku main tibai jerk lah....

samad : patut lah... lainkali tengok buku die... aku tak pe lah.. da hafal ....

_________________________________________________________

moral:

der... setiap ape yang dijadikan.. mesti ade panduan... kita manusia.. ade petunjuk dan buku nye sendiri... iaitu al-Quran.... hidup tak berpandukan arahan sesat lah der... dalam al-Quran da bg petunjuk kepada kita untuk jalani kehidupan... kau da hafal Al-Quran...?? dah hafal tak pe r... mknanya kau boleh baca Al-Quran tu tanpa tengok naskah......

semmppooii jeeerrkk...!! :)


kalau LAH negara amalkan KONSEP MACAM NI...



SOLAT DIDAHULUKAN... AURAT DIUTAMAKAN..

sempooii jeerrrkkk..!! :)

Monday, 28 November 2011

hanya satu perkataan... "baik"


apabila wanita berkata macam ni.... "bertudung tak semestinya baik"

then... lelaki pakai seluar pendek plak cakap macam ni.. "pakai seluar panjang n tutup aurat tak semestinya baik"

then bila non muslim nak cakap macam ni... " kau islam tak semestinya baik"....

kita plak nak cakap ape..???

aku pon tak tahu nak cakap ape....




dapat A+ boleh masuk syurga ke...??


kau adalah pelajar cemerlang...

cemerlang gila...

brapa result..????

aku dapat 5A upsr.....

PMr aku dapat 9A.. (huyyoo... de amik arab tu)

spm... aku dapat 10A+....

perghhh.. power gila.... subjek agama kau power tak...

mesti lah power.... dapat A tu....

kalau dapat A pon.. tapi penghayatan terhadap agama tu tak de..

tak guna beb...

dapat A agama.. tapi zina, arak, judi.. semua sekali kau buat... ape cer...

A tak jaminkan syurga beb....

blajalah kerana nak kan ilmu....

kalau dpt A tu bgs lah.. tapi jangan lah hanya nak A...

mesti praktikkan jugak...

pikirkan lah k..

semmmppooiii jeeerrkkk....!! :)



opppsss... DONE FOLLOW...


follow.... i like follow...

macam kehidupan lah...

kau islam....

sejak lahir kau islam kan....

dalam ic pon ae tulis......

baca jawi pon pandai....

tapi tak kan sekadar follow jerk islam....

follow islam macam follow blog ke..???

follow.. tapi baca pon tak.. just tulis... done follow..

tu tak kisah lah.. bgs lah follow tu..

tapi follow islam..

ic da islam.... tak kan follow jerk...

tapi ikut kepada islamtu.. ade kita ikut..

pergaulan bebas....

aurat jangan cakap lah....

aku tak cakap aku baik....

tapi kita berubah dari semasa ke semasa...

manusia tak perfect.... ade dosa beb..

tapi kalau kita folllow dengan btol2 follow ape itu islam..

insyaAllah syurga Allah menati kita...

seemmpooiii jeeerrkkk..!! :)..



ALAMAK BRO... awek aku lah tu...


oh awek.....

abu : kau kat mana...??? aku nak jumpa kau lah...

ali : larh kenapa kau ni.. macam tak puas hati jerk....

abu : memang pon... ade mende aku nak selesaikan dengan kau ni...

ali : kat mana nak jumpa... hal apa plak ni.. haishhh.. (muka resah gila babi)

abu : depan 7 eleven... 5 minit aku sampai...

ali : ok.. aku gerak ke sana...

* tu baru dalam mesej...

_________________________________________________________

di 7 eleven...

abu : beb kau agak-agak lah...

ali : kenapa plak..

abu : awek aku pon kau nak usya...

ali : bila masa kau usya... aku member je kot... aku knal die lagi dulu daripada kau...

blaaaa.. blaaa... blaaaa.....

_____________________________________________________________

see.... u can see.... laki gadoh pasal awek... ape cer ni..??

hahah.. berebut awek yang sorang... gaduh pasal pompuan...

beb.. bagi aku r.. tak bagus lah gadoh pasal pompuan...

kalau dah pompuan tu jodoh kau.. akan dapat kat kau jugak...

kau gadoh2... tah-tah pompiuan tu bukan syok kat kau pon...

syok kat mamat yang sorang lagi yang kau gadoh tu...

ataupon sebaliknya.... kau sendiri je yang malu nanti.. adoi...

tah lah..

pikirkan k.. simple...

semmmpooii jeeerrkk..!! :)




Sunday, 27 November 2011

oksigen TU PENTING...

nak cerita lagi.....

pak cik : kenapa kau kapel dengan minah ni....

mamat : sebab saya cintakan die pak cik.. cinta sangat-sangat.. first love lah katakan...

pak cik : kalau kau tak kapel rasa-rasa boleh tak...???

mamat : tak boleh pak cik... hidup saya tak bermakna.... saya sanggup mati deminya... (muka penuh feel kaw-kaw punya)

pak cik : tutp hidung jap 15 minit...

mamat : uitt... giler ke ape pak cik.. mati lah saya....

pak cik : young man (speaking lah plak).... islam ibarat oksigen.... tak de oksigen kau mati.. tak de islam...??

sanggup mati untuk cinta mnusia.. tapi sanggup ke kita mati untuk pencipta cinta tu....



MAN OH MAN....


lelaki oh lelaki...

dah ade awek kan... sibuk nak pegang2 dan usik2... then awek kau pakai tudung...
sibuk naktengok rambut die.. ape kejadahnya macam tu... kononnya utk kau seorang.. untuk ape..?? dapat dosa ade lah...

ade awek... sanggup beb jemput dan hantar ke rumah... kalau merajuk..?? perghhh.. kaw2 kau pujuk... bg awek hadiah macam-macam... untuk awek ta de hal.. mak suh g kedai jap.... alsan bersusun kau bg.... dah lah duit pon guna duit mak.. ape cer ni der....

lagi satu tabiat yang best sekali.. kepada smoker.. nampak awek cun.. perghhh.. ade style kau sedut asap tu... muka cover2 hensem sikit... hahaha.. hisap rokok tu cool... haha...

g atm plak.. ade awek.. bergetah plak tu... perghhh.. sanggup beb bagi duduk depan kau untuk cucuk duit... tapi bila de makcik mengandung kat dalam bas, monorel dan bla.. blaa.. blaa... ade kau bg die duduk.. haram.. yang penting kau selesa sudah....

kau ade kereta.... then ade minah ni plak nak berbaik gan kau... mesti kau cakap mcm ni...
"gila harta lah tu".... jangan perasan dulu beb.. haha.. minah tu pon taw lah tu kereta mak bapak kau.. rilek2.. cool man..

kes mencarut.. mane ade orang mencarut slow-slow.. hahha.. kau lelaki... cnfirm main lepas jerk... kuat plak tu.. segala macam kau sebut.. ( aku tak nafikan kadang2 pon aku mcm tu)... cool ke..?? tak beradab beb..

tengok bola.. tengok konsert.. tengok itu tengok ini.... berbayar tu beb..... bukan free.. mahal jugak tiket tu... tapi masjid free.... haram kau tak nak pergi....

tu jerk... hohoh

*tak semua lelaki macam ni.. tapi tak mustahil ade kan.. sama-sama kita ubah.. aku nasihat kat diri aku sendiri hope jauhilah mende2 macam ni.... bukan nak kutuk.. tapi kadang-kadang ade jenis yang macam ni.. aku pon lelaki beb... tak kan nak cari salah wanita jerk kan.. salah kita... kadang-kadang ade tapi kita tak perasan kan...

pape pon...

seemmmpppooii jjeeerrrrrrkk beb..!! :)





Saturday, 26 November 2011

MAJALH yang suruh.....


petanda qiamat...

kata-kata ulamak tak hiraukan...

tapi kata-kata artis..???

"jangan judge orang by pakaian diorg.. pakai buka-buka tak semestinya jahat"

pala hotak kau... heh.. die boleh cakap macam tu...

"dah majalh suruh pakai macam tu.. nak buat macam mana... kena lah menghortmati majalh tu"

tengkorak die lah nak menghormati..

Allah suruh tutup aurat.. tak nak pulak ikut... majalah suruh.. nak plak... puiiiii...

pikir lah sendiri..

semmmppooiiiii jeerrkkk..!! :)




*gambar majalh kat ats tu tak de kaitan pon.. hee~



kenapa NAK CLASH....??


ape sebab-sebab putus cinta...??

haaa.... ce gtaw sikit... ape sebab-sebab familiar yang kalau orang putus cinta..

1st sekali.... kes ta eply msg...

tak eply massage dalam waktu yang lama...

dua tiga hari tu lama ke..???

beb.. pasangan kau tu ade jugak keje yang nak dibuat... bukan layan kau sorg jerk..

2nd... sebab kawan perempuan ramai.... (kepada lelaki je lah)

awek mesti jeles punya.. padahal tu kawan sekolah rendah or sekolah menengah..

mamat tu knal mmber die lebih awal dari kenal dengan kau....

so.. kau nak bising kenapa...

then salah sangka...

nampak awek atau balak ni keluar dengan perempuan...

tanpa usul periksa.... tuduh melulu..

cakap keluar dengan jantan or pompuan lain...

then lagi satu... bg aku.. orang yang kapel ni putus cepat..

sebab die kapel cepat..

kenal seminggu dah sayang, cinta... hahhaa.. ape cellllopp..

lepas tu jawabnya.. seminggu je lah kau kapel...

sebab paling bodoh... adalah..

kenapa kau putus..?? saja jerk.. bosan...

pastu bg alasan.. tak serasi.. tak de jodoh lah...

lantak korang lah nak bg alasan ape pon..

seab-sebab lain..??

cuba korang bg pendapat plak....

jom kongsi...

semmmpooiii jeerrrkkk.. !! :) peace bro..



kisah cinta boboy dan gugurl..

kisah cinta...

gugurl : awak...dalam dunia ni awak sayang saya sangat2 tak..??....

boboy : tak....

gugurl : awak cinta saya sangat2..??

boboy : tak jugak.... awak plak.. cinta saya dan sayang sayang saya sangat2..??

gugurl : yup.. dalam dunia ni awak lah paling saya sayang dan saya cinta...

_______________________________________________________-

gugurl pon buat muka sedih...

boboy : saya tak cinta awak sangat2 sebab saya nak cinta Allah yang menciptakan saya dan ibu saya yang melahirkan saya... agama saya dan baru lah awak...




JANGAN LAH BERZINA...


janganlah kamu hampiri zina....

dalam quran pon de cakap cm ni kan....

cnthnya lah.. korang dok dalam satu kereta.....

dok dengan girlfren plak.... huh... pe korang rasa...

tak kan nak dok diam jerk beb...

dok diam pegang stereng je ke..???

dosa ke kalau tak sentuh ape2.. tapi dok dalam kete berdua...

kat dalam quran pon die tulis... jangan kamu hampiri zina...

tapi aku rasa tak berdosa kalau tak buat ape2... (wallahualam, tanya lah kepada yg lebih taw)

tapi beb.. kalau dok berdua mcm tu...

aku pon goyang iman... iman aku nak gelek2 lagi....

awek tu putih plak.. gebu lg... perghhhh.... pakai mini skirt yangf semini mininya...

kat belah belakang nampak g-string plak.. huh...

tak dok diam aku... tak tahan punya...

tak taw lah kalau korang mati pucuk..... huuuuuuuuuu~

entry ni aku just nak bgtaw...

banyak keburukan kalau berzina ni...

Aids, penyakit kelamin... dan macam2 lagilah..

sebab tu Allah melarang kita berzina.. dah taw mende tu memang tak elok..

setakat sedap dua tiga minit... tapi sakitnya...??

tambah2 malu plak lagi kalau kantoi...

pikir pikirkanlah...

jangan hampiri zina..... kepada kapel2 tu.. pasang niat dengan pasangan anda untuk kawen..

wat pe kapel... alik2 tak kawen...

seemmmppoiii jeeerrkkk..!! :)





JANGAN CAKAP SAJE LAH BEB...


assalamualaikum...

salam maal hijrah...

harap kita dapat berubah kepada yang lebih baik..

jangan plak nanti..

cakap je lebih.... buatnya tak..

tahun baru hijrah ni...

cuba kita buang mana-mana gambar kita yang tak menutup aurat tu...

cakap nak berubah kan..

jangan cakap saja beb...

cakap tak serupa bikin tak jadi jugak...

tulis status tentang maal hijrah power-power semuanya....

status power... tapi aurat tak tutup gak...

habuk pon tak de....

pikirkan lah..

semmmmmppooiii jeeerrkkk...!! :)


kewajipan, keperluan dan kehendak...


ape beza ketiga tiganya...??

bg aku lah.. kewajipan ni...

memang kita sepatutnya lakukan...

solat, puasa, amanah n ape2 yang wajib lah...

keperluan..???

ape tu keperluan...

bg aku keperluan tu mcm sesuatu yang sememangnya kita perlu...

masa kini.. cntohnya.. telefon..

kehendak..??

kehendak ni bagi aku lah...

cnthnya kau da ade henfon...

then ko nak yang canggih-canggih lagi..

tu kehendak..

kalau sex tu ape pulak...??

sex tu.. bg yang dah kawen... tu jadi satu keperluan kot...

bagi yang belom kawen ni adalah kehendak nafsu jerk...

yang wajib tak nak buat.. tapi bab2 sex laju jer kau..

kes rogol, gejala sosial, sumbang mahram.. berleluasa sekarang ni kan..

khalwat lagi.... dah buat projek.. then rakam2..

ape kejadahnya buat gitu..

nak buat kawen lah dulu der....

halal lah kalau kau buat bila dah kawen....

kewajipan tu penting yang kita kena jaga...

kadang-kadang orang anggap remeh jer mende ni...

ape cer der.... wajib tu beb....

pikirkan lah...

semmmpooiii jeeerkrk..!! :) peace.....



Friday, 25 November 2011

bang.. NASI LEMAK NI TERBUKA DAN TAK RAPAT LAH..


hehe.. boring-boring macam ni best reka-reka cerita..

de dua orang minah ni.... minah A seksi.. minah b bersopan n alim r gak..

minah A : hai awak.. lama tak jumpa... nak pergi mana..??

minah b : nak pergi cari sarapan...

minah A : kebetulan sama... jom lah sekali...

________________________________________________________

mereka singgah kat kedai depan...

mamat kedai : nak apa kak....

minah A : bg nasi lemak satu....

mamat kedai : nah.. (hulur nasi lemak)

minah A : eh3.. adik.. boleh tukar tak.. ni macam tak rapat je bungkus die... macam dah masuk lalat jerk.. tak tutup rapat lah..

mamat kedai : ok tukar lain.. (muka panas.. memilih tol minah ni)

minah B pon beli nasi lemak yang sama....

mereka berlalu pergi....

tetapi sebelom balik.... mamat kedai tu sempat perli minah A ni...

mamat kedai : kak.. terima kasih atas teguran tk nasi lemak tadi... nanti saya ttp rapat-rapat...
nasi lemak akak tu pon.. tutup rapat-rapat jugak... tutup elok-elok taw.. nanti tkt bukan lalat je hinggap.. tangan gatal pon boleh masuk kak....

perghhhh.. kaw-kaw die menganjing.. padan muka kau....


*jadi.. kalau tutup rapat dan tutup dengan lemas dan btol caranya... mesti susah untuk sesuatu masuk... kalau dah terbuka.. dengan mudah jerk boleh masuk...

pikir-pikirkan lah...

seemmmmppoooiii jjeeeerrrkkk..!! :)






alamak.. CIKGU NI TAK DE OTAK RUPANYA..~


nak bercerita lagi lah...

de sorg cikgu omputih ni..

datang mengajar kat malaysia...

teacher : all student.. can i want ask u something...?? (ayat ni aku reka jerk, tak padai BI aku ni)

student : ok.. can....

teacher : can u see Allah...?

student : no....

teacher : can u touch Allah...?

student : no too... (nampak sangat english broken.. wakakak)

teacher : then.. there isn't Allah..

_____________________________________________________


budak tu pon panas r.. tanya balik teacher die yang berlagak power tu...

student : teacher... can u see your brain..

teacher : no.. why..??

student : nothing.... can u touch your brain...?

teacher : no.....

student : oh.. okay... so.. u don't have a brain.... (muka bajet best jerk)

____________________________________________________________


budak tu cakap dalam hati die...

"patut cikgu aku bodoh..tak de otak rupanya... hahhaha..."

pape pon... Allah itu wujud...

sempooiiii jjeeeerrrkk..!! :)







KALAU AKU JUMPA AKU BUNUH JERK...


tengok gambar kat atas ni...

macam taik je perangai... ayat nak murtadkan orang islam

serius shit...

gambar bukan main pakai tudung...

ni pon aku jumpa dalam satu grup.. huh...

memang F**k r pompuan ni..

kalau aku jumpa serius aku bunuh jerk terus...




KAU ADALAH LEMBU~


nak bg cerita lah plak...

one day.. ade sorg mamat ni boleh bercakap dengan lembu...

mamat : kau makan ape....

lembu : aku makan rumput.. makanan feveret tu.

mamat : oh.. nasib tak sama.. sebab tu kau lembu.. kita tak sama..

lembu : kau tidor di mana mat...??

mamat : of coz dalam bilik... atas tilam yang begitu empuk.. kau ada....?? (gelak kejam)..

lembu : untunglah kau.. kau atas tilam.. aku dalam kandang.. kita tak sama...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

azan berkumandang~



lembu : bro... tu suara apa....??

mamat : tu suara orang ajak solat r.. kau lembu ape taw... (cakap dengan penuh perasaan bajet best)..

lembu : kau tak sembahyang.....??

mamat : tak..

lembu : samalah kita... (gelak nganjing gila babi punya)

_______________________________________________________

kau tak solat..??

haha.. kau dengan lembu sama jerk....~




Thursday, 24 November 2011

KEPALA HOTAK KAU LAH....!!!


eh kau.... sini lah.... join aku buat jahat..

dosa beb buat jahat.. kau tak tkt dosa ke..??

eumm.. nanti bertaubat lah..

nanti tu bila....??

bila da sampai seru...

______________________________________________

pala hotak die bila da sampai seru...

ape ke gila orang ckp macam ni..

padahal dalam al-Quran da menyeru 1400 tahun dulu dah suruh bertaubat..



alamak... pegang babi lah pulak...

pertemuan dan perbualan 2 orang hamba ALLAH...brtmpt di pust beli belah...

A : wassup bro...ape cer skrg ?
B : ok je...cmni gak la...ni sape? org rumah ke? (merujuk pada si gadis yang berpegangan tangan dengan A)
A : tak la...nie awek gua...gua syg die sesngt bro... she's my everything lu tau...(si gadis tersenyum manja) n gua x kish la ape org len nk ckp. gua fed up...cinta sblm kawin x boleh, cinta sebelum kawin salah...yg pnting gua n awek gua TAU JAGA NAMA BAIK MAK BAPAK. gua dah lali dgr org ckp mcm2 pasal cinta sblm kawin ni (muka kerek sambil angkat kening ala2 The Rock)
A : (senyum) tak tarbiah. tapi nk tnye soalan skit. bleh?
B : silakan bro. yg pnting lu tak tarbiyah gua (aweknye senyum. tangan A lak mula paut pinggang)
A : (wat2 muka tak faham) KALO KITE TERPEGANG HIDUNG PENYEK 2, ape kite nk wat untuk bersihkan ye?
B : apa susah bro. SAMAK je la. (muka selamber)
A : samak pakai ape ye? (senyum makin lebar)
B : PAKAI AIR DEGAN TANAH LA. (stil muka selamber)
A : camtu...aku ada satu soalan, tpi smpi skrg x de jwpn. bleh tlng fikirkan jwpn x? (wat muka budk bru belajar)
B : gua boleh jwb gua jwb bro. ape die?
A : kalo terpegang hidung penyek 2 leh samak untuk sucikan, tapi kalo PEGANG YANG TAK HALAL UNTUK KITE CAMNE NAK SUCIKAN YE? NAK SAMAK PAKAI APE? CLOROX? MINYAK TANAH? OR CUKA GETAH?
B : (terdiam sambil melepaskan pautan pada pinggang aweknya. yg aweknya cept2 menjarakkan diri)
A : kalo dh namanya HARAM, SAMPAI BILA-BILA PUN TETAP HARAM. TETAP AKAN HARAM, TAK KIRA APA CARA ATAU ALASAN YANG KITA GUNA UNTUK MENGHALALKANNYA. renungkanlah ye bro. gua gerak dulu. assalamualaikum...(berlalu meninggalkan A yang masih termanggu-manggu)



Tak sabar lah saya nak anak dengan awak...

awak.... leh kenalan...

eumm... boleh jerk...

awak asal mana.....??

saya asal KL... awak plak..??

sama lah kita...

blaaa..blaaa..blaa...~

then bercinta... syok beb bercinta...

bila dah bercinta jerk....

__________________________________________

awak buat ape tu....??

awak rindu saya....????

rindu lah... awak plak.. rindu saya tak...??

awak cinta saya...???

cinta sangat-sangat... tak sabar nak hidup bersama awak....

saya tak sabar nak anak dengan awak........

teetttttttttttttttt~..

see... boleh lihat kan orang zaman sekarang berpikir..

di bangku sekolah lagi tu... tapi...??

pikir lah sendiri..

semmmpoooiii jjjeerrrkk..!! :)



MUKA PECAH RUMAH BEB... PEERRGGGHHH...!!


muka macam pecah rumah..??

teruk sangat ke muka die..

hodoh ke muka die..??

hina ke orang hodoh..??

bg aku.. tak kot....

hodoh ke, cun ke... sama jerk...

tapi bagi orang-orang yang sombong..

bongkak dan bajet hot je kat atas bumi ni...

macam jelik n segan kot dengan orang yang muka tak seberapa ni..

biar muka pecah rumah beb.. janji solat tak tinggal...

seemmmppooiiiii jjjeeerrkk...!! :)



Wednesday, 23 November 2011

AKU HALIMUNAN... HAHAHAHHA~


kalau korang leh jadi halimunan

ape korang nak buat..???

merompak....??? cnfirm dapat duit banyak...

aku taw... mesti nak skodeng orang... kui3~

cnfirm punya.. sape tak nak kan..

kalau aku, aku nak... (jujor gila)..

alah.. buat ape nak tunjuk baik sangat..

naluri lelaki macam tu...

tak de sape nampak kita kan...

tu pendapat masing-masing lah...

kalau jadi halimunan.. boleh menyorok kan

orang pon tak nampak...

nak jadi super hero halimunan..?? hahhaa

plik tu... tah larh..

walaupon kita boleh menyorok...

Allah tetap nampak kita walau di mana-mana...

Allah maha berkuasa...

Allah maha melihat.....

Kau halimunan pon.. tak best kalau tak sempoiii..

pape pon...

seeemmmpppooiii jjeeerrkk...!! :) peace..~




Tuesday, 22 November 2011

***** IS MARRIED TO ********


cinta muka buku kah ini..?? heheh

semmpooiii jjjeeerrkk..!! :)



PUTUS vs CLASH... (CINTA.. CINTA.. CINTA..)


cinta.... hahha.. cinta cinta cinta...

ade masalah dengan cinta..???

i lov u.. really2 lov u....

ikhlas ke kalau cakap mcm tu...

hahhaah.... pelik aku.....

bila clash... macam2 status kluar...

cinta waktu sekolah ni kekal ke...???

aku pernah gak bercinta..

ternyata tak kekal... hahahha....

alik-alik ape ko dapat.....

dapat tulis status yang ko dah clash... hahahhah..

bagi situasi aku sekarang lah....

aku happy single....

berkawan pon selesa.....

dalam berpasangan... kalau kita nak berborak tu...

cover habis.... perghhhh.....

takut hati si pasangan ni terguris lah katakan... (aku pon mcm tu dulu)...

kalau berkawan.... cnfirm main lepas jerk...

tapi ade lah batasnye.... ko sendiri paham lah... hohohoh...

korang knal lama dengan pasangan korang... then

terdetik nak kapel....

bila clash... rugi jerk.. sebab ape,...

mesti korang tulis.. "aku benci kau, kau main kayu tiga"

padahal dulu kawan rapat.. sebabkan kapel...

ko jadi benci..... pergghhhh....

macam tu yang kita nak...???

aku tak pernah lagi r dengar clash berkawan..

hahhaha.. ade ke..?? tah lah.. kalau ade, ade r.. tapi aku tak pernah dengar..

kerana pasangan jugak.. kau lupa kawan lama kau..

dulu kau rapat dengan die.. bila dah de pasangan..??

kau lupa die.... kau bersama pasangan kau jerk...

kawan kau tak tersa hati ke..???

kau knal kawan kau tu dulu berbanding pasangan kau kan...

pape pon.. pikir lah.. buatlah pilihan sendiri...

seeemmmmpppooiiii jjjeeeerrrkkk....!! :)




anugerah blog & blogger paling popular



tengah usya2 kat grup blogger....

aku terjumpe contest ni...

nak join ke tak nak eak... aku join je lah...

haha.. test power.. padahal aku newbie...

baru je buat blog...

tarikh buat.. 3/10/2011

die cakap.. kena cerita tentang blog aku....

ade ape pada log aku...

tah lah.. bg aku...

blog aku ni aku just tulis untuk suka2...

aku just nak selalu mengingati diri aku..

kita mnusia mudah lupe beb..

kalau tak ingat mengingati.... kita jadi lalai lah...

setan kan ade di mana-mana....

pasal blog aku ni jugak....

aku rasa dalam lingkungan 3 minggu aku buat blog...

lebih kurang mcm tu lah masanya...

aku buka blog abg ben....

jeng.. jeng.. jeng....

blog aku masuk blog pilihan die.... haha...

teruja kot.. aku ni newbie.. bru nak belajar...

tengok sini.. -----> klik sini

hahaha.. btw.... ni first time aku join contest...

hahaha.. tu je lah dapat aku tulis... pape pon

seemmmmppooiii jjeeerrrkk...!! :)

________________________________________

aku tag :





*nak join..?? -----> contest




NAK JAGA BABY.. BUKAN BAB* K... :)



opsss... maaf... tajuk tu kasar sangat kot bahasa..

btw... baby ni.. kita kena belai die..

i love baby.. cute plak tu..

so... jagalah ia seperti nyawa kita sendiri..

baby tu anugerah yang Allah bg...

bukan main suka2 buang2 ikut suka hati..

seeemmppooiii jeeerrrkk...!! :)



wordless wednesday : cium lah sampai mati.. puuiii..!!



ta sempoiiii lah kalau macam ni..

WORDLESS WEDNESDAY


Apa sebenarnya Wordless Wednesday tu? Bila aku google aku jumpa la maksud dia iaitu:

On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.

So dari pemahaman aku yang tak berapa pandai english ni mungkin maksudnya setiap hari rabu, blogger akan post gambar tanpa sebarang penerangan kerana gambar itu sendiri telah menerangkan apa maksud tersirat (Hehe tapi tengok ramai guna tajuk tu tapi kat posting berlambak juga penerangan)

pape pon..

seemmmpooiiii jeeerrkk... !! :)




ADE APA PADA PENSEL DENGAN PEMADAM..??


eumm.... ape beza pensel dengan pemadam...??

kau rasa ape bezanya..

bg aku lah.... pensel dengan pemadam tu macam manusia jugak lah..

pensel buat salah...

pemadam tegur dan btolkan kesalahan tu..

pemadam rela diri die semakin mengecil...

asalkan dapat btolkan kesalahan pensel...

macam kita.... ade yang sanggup dicaci, dimaki...

untuk ape.. untuk btolkan kesalahan kita....

kita tak perfect...

ade yang sanggup menyebarkan dakwah... walaupon disindir bagai..

tapi tetap kental bg nasihat dan cuba utk bgtahu tentang kesalahan yg kita buat

tapi kita... kadang-kadang tak bersyukur...

untung beb.. ade yang nak nasihat kita...

kita semua tak jahat... cuma lalai...

syaitan selalu nak sesatkan anak adam...

pikir-pikirkan lah....

untung kita dan berterima kasihlah kepada orang yang sanggupjadi seperti pemadam..

jadi lah jugak seperti pensel yang sentiasa btolkan kesalahan die apabila ditegur..

tapi kadang-kadang ade salahnya walaupon dibtolkan..

sebab kita tak lepas dari melakukan kesalahan..

semmppooiiiiiii jeeerrrkk...!! :)



review blog by ujang




huh.. ape nak tulis... macam best jerk...

aku terjumpe ni kat blog mmber aku...

macam nak join.. join je lah.. walaupon aku newbie...

aku saje nak join.. mane taw die review blog aku.. hahah

dapat tammbah kenalan blogger.. hohoh..

komen pasal blog die eak... tah...

no komen r...

bg aku simple je blog.. but nice...

pasal blog aku... tah..

aku merapu je kot dalam blog aku ni.. mayb just nasihat je lah sesama kita..

terutama kepada diri aku sendiri..

itulah blog aku...

seeeeemmmmppooiiii jjjjeerrrkkk...!! :)




AKU BELAJAR OVERSEA.. KAU PE ADA.. HAAAA~


"eeiwww.... kau bagus sangat ke..???"

aku memang tak bagus... tapi lebih bagus kot dari kau...

hahhaa.. dunia sekarang....

bila bg nasihat yang baik.... ade yang pertikaikan..

"eh3.. u.. ade budak tu tadi beriye nak nasihat i.. mcm lah die baik sgt"

die tak baik.. tapi cuba untuk jadi baik....

die nasihat kau mknanya die sayang kau...

tak nak kau jadi semakin lalai...

"ilmu kau tinggi sangat ke nak nasihat aku.. belajar pon setakat sekolah jerk.."

kau plak.. ilmu tinggi.. tapi kerana ilmu kau.. kau jahanam..

ilmu tinggi.. agama tak de tak guna lah sayang.....

kau power matematik...

ape guna power matematik kalau tak de ilmu agama..??

nak kira dosa kau ke..????

pikir-pikirkan lah...

mane ilmu yang lebih penting..

seeemmmmppooiii jjjeerrrkk...!! :)





Monday, 21 November 2011

huyyoo..... BULATNYA KAU PUNYA *$$%#*%$#..... (o.o)


sape ikon malaysia masa kini...

sape yang kita ikut-ikutkan sekarang...

mesti artis kan...

banyak duit, pandai berlakon, baik....

memang tak dinafikan baik.... peramah sangat...

tapi...

kalau dah pakai yang macam kat atas tu....

huyyoo.... bulat tu... sampai boleh jelas bentuk BU** d*d*...

leh jadi ikutan ke..??

memang ramai yang baik dan yang dah semakin berubah..

untung lah die.. bagus lah kalau die berubah..

tapi kalau yang tak beruah lagi ni..??

bila ditanya..

"insyaAllah kalau dapat hidayah nanti"

"insyaAllah kalau dah pergi haji nanti"..

taw ke bila nak mati..??? pikirkan lah...

model kena kaunseling... tapi retis..???

tah lah.. akhir zaman dah.....

tak kisah lah sape2... tapi kalau pakai baju ttp aurat..

tapi sendat nampak *tuttttttttttttt (paham sendiri r)

ape cer..?? orang yang pandang pon... memang tak berkelip r...

"eh.. sibuk nak usya2 kita"...

dah kau pakai macam tu.... sape tak nak tengok....

kalau boleh nak tunjuk semua benda...

pikir pikirkan lah...

kita tak tahu bila kita nak mati....

mungkin esok, mungkin lusa, mungkin minggu depan.....

kalau tak sempat nak berubah..??

pikir lah.. bukan nak mrh.. tapi ingat mengingati..

alik2 cakap mende sama...

dah kau buat perkara ang sama.. memang lah cakap mende yang sama..

semoga Allah limpahkan rahmat kepada kita semua.. :)

semmmmmmppooiiiii jjjeeerrkkk..!! :)




Segment | Santai Blogger II



nak join..?? ------> klik sini

makanan dan minuman kesukaan aku..??

apa yerk.... haaaaa....

aku suka makan free.... minum pon minum free...

tu r.. tu makanan feveret aku.. korang mesti suka jugak kot..

_________________________________________________

aku nak tag kat sape eak.... :



cukup r dua ni kot... hohoh...


happy blogging...

seemmppooiiiiii jjjjeeerrrkkk..!! :)




APA KATA ABG JIB TENTANG CUTI..



abang jib bagi cuti ke tak..??

baca lah sendiri dalam gambar...

semmmmmppooiiii jjjeerrrkkk..!! :)





KUTUK MALAYSIA vs KUTUK INDON

tulis pendek jerk...

indon jangan nak kutuk malaysia sangat..

kau cari makan kat malaysia jugak..

malaysia plak..

kutuk-kutuk indon..

alik-alik.. sinetron indon jugak kau cari..

pikir lah sendiri...

seeemmppooiiii jjjeeerrrkkkk.... !! :)



*tahniah pasukan negara..




hahha... APE KATA AKU PADA HARIMAU MUDA..


harimau muda......

final sukan sea....

rasa-rasa boleh menang.... insyaAllah....

nasihat aku satu jerk.. sebelom main.. solat isyak ler dulu.. bukan ape..

takut tak sempat... hehee

menang atau kalah.. semua urusan Allah..

kita harapkan yang terbaik dan sentiasa men5yokong pasukan negara...

semmmpooiiiii jjjeeerrrrkk...!! :)




Sunday, 20 November 2011

SAYANG... SALAH KE BERCINTA...???


phewittt.......

hhhee.. testing testing testing.... satu dua tiga...

cubaan pembesar suara.... hehhehe....

cinta..... ade ape dengan cinta...??

tah lah.. aku pon tak taw ade ape dengan cinta.... tak dapat aku nak jawab...

salah ke kita bercinta...???

yang ni aku boleh jawab....

cinta tak salah r beb...

yang salah cara kau menunaikan cinta tu....

cinta pegangg tangan... cinta lovbite lah.. macam2 lah...

pikir sendiri ler...

seeemmmppooiiiii jjjjeeerrrkkkkk..!! :)




ANTARA WANITA, LELAKI DAN ISTERI...


FAKTA :

perempuan bertudung, bersopan dan berakhlak lebih dipandang berbanding perempuan yang terdedah sana sini dan berperangai entah ape-ape....

kalau nak buat awek boleh kot.. kalau buat isteri..??

entah lah... cuba tanya ape kata lelaki...

seemmmmppooiiii jjjjeeerrrkkk...!! :)




KAU BAWAH UMO LAH... MANE BOLEH TENGOK I8SX


beza orang dewasa dengan kanak..

ape bezanya....?? orang dewasa matang...

matang ke..??

mestilah matang..... sebab boleh pikir baik buruk...

tapi yang banyak merompak, merogol semua tu.. orang dewasa kan...??

matang ke tu...????

ooooo.. macam tu pemikiran orang dewasa rupenye...

orang dewasa ni boleh tengok video 18sx.... (sebab undang-undang cakap tak salah)

huh.. tak salah ke..?? dosa sama je beb aku rasa... kalau dah baligh tu....

aku dah tua... boleh lah tgk 18sx... kau tu bawah umo lagi.. aku ni nak tambahkan dosa... haisshh

orang dewasa boleh hisap rokok... kanak-kanak tak boleh...

ape bezanya....?? ooooo... orang dewasa dah lama hidup.. sebab tu boleh hisap rokok....

orang dewasa banyak pengalaman.. ayat yang selalu kita dengar...

"aku dah besor.. aku lebih dulu makan garam dari kau.."

hahha.. banyak ke garam die makan... pastu budak-budak pon balas balik..

"patut orang tua ramai dapat darah tinggi... sebab diorang makan garam dulu.. mesti banyak garam yang di makan.."

kalau budak-budak cakap cm tu kat orang tua... pe korang rasa kalau korang sebagai orang tua..??

pape pon.. korang boleh pikir sendiri beza budak bawah umo dengan dewasa....

semmmmppooiii jeeeeerrrkkk....!! :)



DE MASALAH..?? AKU HANYA MAMPU KOMEN... :(


huh.. hidup ni ade suka dan duka...

kalau suka ok lah.. tapi kalau duka..???

mesti nak cri tempat mengadu kan.....

nak bgtahu fenomena skarang r...

cuba korang on9 fb.... mesti banyak luahan hati kan... hohoho

sebaiknya.. jangan banyak sangat luah rasa hati kat fb..

kalau sikit-sikit tak pe kot... hehehe..

kalau kita nasihat orang kan bgs.... saling igt mengingati...

sebab diri kita ni sering lupa.....

yang tak puas hati tu... simpan je lebih baik kot...

tak pon mengadu kat Allah...

Allah maha berkuasa beb.... luah kat fb de org nak dengar ke...??

maybe hanya mampu komen jerk....

sikit-sikit tak pe lah.. hoooooo~

ini tak.... tengah dok lepak pon nak tulis kat fb..

cnth : "tengah lepak dengan kawan kat MB".. "dalam kereta"

pikirkan lah...

seeemmmmppoooiiiiiiii jeeeerrrkkkk....!! :)




HUYYOO... ADE TANDA... CINTA KITA SEHIDUP SEMATI...

kau bangga ke..??

tu lambang cinta sejati ke..???

huyyoo... ade tanda....

tanda cinta kita bersama.....

kau yakin ke kawen dengan die..??

orang sekarang macam tak segan tayang gigitan cinta (lovebite)

best ke..?? bangga lah tu...?? puiiiii lah...

tanda cinta kita tengkorak die.. huhuh..

maaf lah bahasa kasar sikit...

tp tu lah kenyataan... bangga ade lovbite...

cinta konon.. kawen pon belom tentu....

kalau aku segan beb... orang nampak ade lovbite..

cnfirm-cnfirm kena kutuk jerk...

perlu bangga ataupon tak kalau ade lovbite dan tayang kat orang..???

pikir sendiri r..... ade akal.. guna dengan sebaiknya k..

semmpooiii jjjeeerrkkk...!! :)



PANAS GILER BEB.. MACAM S*AL jeeerrkkk...


perghhh...... luahan hati nak marah ni..

huhu~.... muka merah-merah dah ni.... haishhh

marah pasal pe..???? pasal facebook....

kenapa pasal facebook.......???

kenapa eak asa-rasa...... sebabnya adalah...

kat facebook de macam-macam gambar bodoh yang kutuk islam..

huh.. cibai je rasa.. maaf lah kalau bahasa kasar...

tapi tu lah... aku panas kalau de orang nak burukkan agama aku ni...

gambar kutuk-kutuk islam... ape cer....

gambar-gambar lucah pon sama... bersepah jerk....

kiranya bersaing lah dua gambar ni...

perghhhh... memang sial je rasa....

kalau orang yang letak gmbar ni ade kat sbelah aku...

memang ini makan die.... (penyepak lah jawabnya)..

pape pon... islam is best..

semmmmmppooiii jeeerkkk....!! :)..

i love islam....




KO TAK BUAT.. KO RUGI BEB...

hohoh... nak menulis r hari ni....

rugi orang hensem tak solat...

rugi jugak orang cun tapi tak solat..

rugi beb orang kaya tak solat....

rugi giler kalau budak2 tak solat... hasan dan husin pon solat....

pikir sendiri..... hidup tanpa solat umpama bunuh diri kat dalam api.. (aku reka je ni.. tapi paham kot mksud yg ingin disampaikan)

semmpppooiiii jeeerrkkk.....!! :)





Saturday, 19 November 2011

PEREMPUAN GAY...???


pernah jumpe tak orang di atas..??

perempuan GAY... aku tak pernah kot..

kita manusia.... ta de kuasa pon...

Allah nak jadikan perempuan gay..???

sekelip mata jerk...

Allah maha berkuasa....

kita tak de ape pon.......

kalau Allah tak izinkan... maka tak jadi lah...

cntoh kalau nak angkat cawan, buka kipas....

kalau Allah tak izinkan... kita tak kan dapat angkat cawan tu...

kat sini cuma nak bgtaw.. Allah maha besar.. Allah yang berkuasa... makhluk tak de kuasa..

semmmpoiii jjeerrrk....!! :)



KAUSIHAT TAK INGAT.!!.KAU SAKIT BARU NAK INGAT..!!


ehem3.. huk3... testing.. assalamualikum..

reader semua apa khabar....???

nak bgtaw satu situasi....

cntohnya lah.. di pejabat...

CEO syarikat r... dipuji atas kejayaan....

die cakap mcm ni..

"terima kasih semua... kerana dengan bantuan anda semua, projek ini dapat berjalan dengan lancar..

"dengan bantuan dan sokongan anda semua jugaklah.... syarikat ini berjaya maju semula..."

tu situasi pertama~

ada sebut tentang kejayaan ni adalah semua datangnya dari Allah...??

manusia mane ada kuasa beb....

situasi dua~...

"ya Allah... adakah ini dugaan yang kau beri kepada hambamu..?? "

"aku memohon pertolongan darimu ya Allah"....

(bila da bankrap baru nak igt Allah)

tak semua macam tu... tapi ada kan....

lagi satu... bila sakit baru nak igt Allah...

bila tak sakit..?? kadang2 kita lupe.... syok dan leka dengan dunia...

aku pon kadang-ladang macam tu...

kita lalai...

mari sama-sama kita ubah diri kita... agar tak alpa...

tu pentingnya kita selalu igt mengingati antara kita...

entry ni pon KHASnya aku nak igtkan diri aku...

dan AMnya untuk sape-sape yang sudi baca...

tak kan nak igt Allah waktu kita susah je beb...

pape pon.. kita pikir sama-sama....

semmpoooiii jjeeerrrkkk...!! :)





Friday, 18 November 2011

KAU TAKUT...?? LARI LAH BODO.. huuu~


ehem3....

cakkk3.... kkikikiik....

nak bgtaw sikit ni..... hehhehehe

kau takut tsunami tak..???? kau takut kan..

lari lah....

takut saman...?? road block pon ko langgar.. so.. kalau takut..

lari lah....

kau takut orang mengamuk.... of coz tkt.. kalau tkt...

lari lah...... (selaju lajunya aku lari).. hahah

kau takut tanah runtuh..??? tkt kan...

lari lah... hohohoh

tapi kalau..........

TAKUT ALLAH......?????

yang ni jangan lari.... tapi kita dekatkan lagi....

takut Allah..?? mari dekat mari rapatkan lagi diri kita kepadaNYA...

semmmpooiii jeeerrrkkk...!! :)



KAU TIPU.. AKU TERTIPU....



sign up... tulis nama, email n blaaa blaa blaaa~..

mudah je nak sign up fb.....dah buka account pon...

then masukkan gambar.... gambar pon dah masukkan..

pastu buat ape..?? add as fren lah plak.....

dah add kan... cnfirm nak try2 chat... 1st time guna fb kan..

hai, ape khabar n blaaa blaa blaa~......

kalau da rasa best nak chat.... mesti nak add lg fren.. add ramai..

da add.. then jumpe yang single.... lawa plak tu...

knal-knal plak... chat, mintak no fon sume tu....

i lov u lah.... lov sangat-sangat...... agak-agak bila leh jumpe..???

dah chat tadi kan.. minta no fon pon dah.... jadi jumpe plak...

hari yang dinanti nantikan... satu pasangan muka buku akan berjumpe....

bila dah jumpe.. jeng... jeng.... jeng....

"u, u ni syima yang i knal dalam fb tu ke..??"

"yup"

"u ni plak sham ke..???? "

"aah"

(dua-dua terkejut bila berjumpe)

ape persoalan yang main di minda mereka......???


* dalam muka buku... yang kurus jadi gemuk.. yang muka licin banyak jerawat.. yang cantik jadi kurang cantik... yang tnggi boleh jadi rendah....

maksudnya...?? dalam fb jugak boleh ade penipuan dalam cinta muka buku...

hati-hati... anda kecewa, anda terluka......

semmppoiiiiii jjjeerrkkk..!! :)



p/s : kalau tak paham ape yang dimaksudnkan entry di atas... sila komen bertanya k.. :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...