Friday, 4 November 2011

CARA MUDAH GILA NAK DAPAT DUIT...


hohoh... dalam hidup ni semua memerlukan duit..

macam mana eak cara mudah nak dapatkan duit..

eumm.. kerja lah kalau nak duit... tp kerja tu mudah ke..???

cara lain adalah buat blog... mudah ke???

kalau ade yang ak pandai buat blog..??

cara paling senang yang orang semua tahu.. aku rasa lah..

pinjam dengan AH LONG....

memang senang gila... on the spot ko dapat duit tu...

tapi orang bodoh je yang pinjam tu..

tapi kalau rasa sebelom mati nak sempat mengucap.... ko pinjam r...

bukan apa... nanti kalau die cri kau minak duit... then ko tak de duit... die plak bawak geng cnfirm2 nak pukul ko...

ko pon suruh lah die rilek jap.. bg ko mengucap dulu....

tu kelebihannya kot... sebab tu orang kita ramai yang pinjam ah long..

kenapa ko pinjam ah long..??

sebab nak masuk MLM lah bang...
sebab nak beli no lah bang....
sebab bini nak pakai kereta mahal lah bang..

logik ke sebab yang ko bagi tu..??

masuk MLM pon hutang tetap tak habis lagi...

bila hutang tak habis... geng si AH lonG ni pon amik kesempatan..

offer lagi kat ko supaya pinjam duit kat die pulak..

bila dah pinjam ko bayar hutang tu kat ah long yang mula-mula td.. tapi baru bunga die je kot ko bayar...

macam tu lah seterusnya sampailah ko akan berhutang dengan 15 orang AH LONG padahal tu sume geng yang sama jerk..

kalau dah jadi macam ni.. baik pergi lepak masjid jerk.. banyakkan ibadat,...

confirm jiwa ko tak tenang punya lah....

pikir-pikirkan lah sebelom pinjam....

"aku bukan AH LONG aku cuma nak tolong" supaya ko pikir semula baik dan buruk....

seeemmppoooiii jjeeerrrkkk...!! :)



2 comments:

kak zmah said...

Bukan senang nak dapat duit halal..

kak Mah said...

Berusahalah mendapat duit dengan kudrat kita sendiri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...