Monday, 17 October 2011

KARAOKE KAW-KAW PUNYA .


assalamualaikum dan salam sejahtera...

hari ni terasa nak menulis lg..
pekaba kita hrini... mesti sentiasa baik....
mari kita sama-sama panjatkan rasa syukur kepadaNYA.. bila lagi kita nak ucap alhamdulillah...
waktu baca post ni je lah kan... kan3... itupon kalau korang sume buat mcm yang saya bgtahu..

korang sua karaoke...?? best tak karaoke.. mesti seronok.. dapat hilangkan tension kan.. semua orang cakap kalau stress atau tension pergilah karaoke... menjerit lah sepuas puasnya... mesti rasa puas... hiang tension tu.. tetapi kalau ade banyak masalah.. kita nak tenangkan diri kononnya lah. kita pergi karaoke melalak sampai anak tekak pon berdangdut sekali... tetapi masalah tak settle-settle jugak melalak pon.. buang duit je.. huhuhu

karaoke memamng best.. tetapi lagi best kalau korang pandai mengaji... untungnya lah kalau pandai mengaji.. saya hendak bgtahu lah.. zaman skarang ni... orang yang sudah tamat mengaji (khatam quran ler) waktu sekolah dulu.. tetapi wktu diorg dewasa masih merangkak rangkak baca quran... ape gunanya kita khtam quran . .??? adakah itu tradisi . .?? ishh3.... tetapi itulah lumrah dunia sekarang.... bodoh beb kalau suara sedap thenkaraoke power.. tetapi mengaji hancur.. rugi-rugi.. baik pergi gaung terjun je lah situ.. ape yang kita baca dalam solat.. tak kan KUL HUALLAH je hari-hari.. tak salah tetapi tak kan hanya tu.. nanti kalau kahwen mesti nak bini baik... tetiba kalau bini suruh imamkan.. tak kan baca surah tu jerk.. malu beb depan bini...

jadi sama-samalah kita renung dan pikir balik.. ape tindakan yang perlu kita buat skarang ni.. pergi belajar mengaji free je kot... g karaoke tu bayar beb... kita semua ada akal dan kita sama-sama boleh pikir.. jangan guna otak untuk berpikir.. gunalah akal.. :)





3 comments:

JaLi AshBurn said...

bila dah khatam sepatutnya kita ulang balik baca dari muka surat pertama, . . . bukan berhenti baca sebab dah khatam, . . . al-Quran tu setiap hari kene baca, . . . . kalau baca selalu boleh jadi pendinding, susah nak terkena sihir, . . . Jom lah sama2 amalkan ea, kawan2 . . :)

Sinichi Edogawa said...

tol3.. jom3.. jgn hanya pandai karaoke jerk.. hehehe

Fakhira Izzati said...

teraso den --'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...